Otac Lea Messija doputovao u Španjolsku na završne pregovore

Srijeda, 02. rujna 2020. 10:19 Napisao/la  SC

Messi uskoro odlazi jedino ako se pronađe kompromis, Manchester City pripremio ugovor prema kojemu bi Messi za pet sezona zaradio čak 750 mil. eura

Jorgea Messija u Barcelni dočekali novinari
Jorgea Messija u Barcelni dočekali novinari

Jorge Messi doputovao je u srijedu u Barcelonu, otac Lea Messija morao se probijati kroz kordon novinara nakon što je sletio u zrakoplovnu luku.

Prema medijskim spekulacijama danas počinju završni pregovori oko statusa Lea Messija karijeru kojega vodi otac Jorge.

Poznato da su Messi i Barcelona zauzeli čvrste stavove što nikome ne može donijeti dobro.

Messi je odbio trenirati, smatra da je postao slobodan igrač, kada je završila sezona u kolovozu.

Njegov savjetnički tim drži da se klauzula o sporazumnom raskidu automatski prolongirala do kraja sezone u skladu s koronauvjetima, Barcelona smatra da je istekla u lipnju, kao što piše u ugovoru.

Za LaLigu i neovisne pravne savjetnike, Messi je igrač pod ugovorom do lipnja 2021. godine i može otići jedino ako netko plati fiksnu odštetu od 700 mil. eura.

Tako veliki iznos ne može se isplatiti u kešu zbog financijskog fair playa, što znači da bez dogovora s Barcelonom oko modela isplate ni takva mogućnost odlaska nije realna opcija.

Messi će uskoro otići jedino ako se pronađe kompromis, ali Barcelona za sada odbija razgovarati o eventualnoj prodaji.

Manchester City već je pripremio ugovor prema kojemu bi Messi za pet sezona zaradio čak 750 mil. eura.

City grupa vlasnik je nekoliko klubova, pa bi Messi tri godine igrao za Manchester City, a dvije godine za New York City čime bi se izigrao financijski fair play.

Iznos realne odštete za Messija kreće se oko 120 mil. eura, što je tema koju će Messijev otac vjerojatno pokušati nametnuti u pregovorima.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.