Joan Laporta: Superliga je nužnost, razgovarat ćemo s UEFA-om!

Četvrtak, 22. travnja 2021. 18:41 Napisao/la  SC

Novi predsjednik Barcelone nije aktivno sudjelovao u pripremama Superlige, predsjednik je postao početkom ožujka

Joan Laporta
Joan Laporta

Joan Laporta prvi put se oglasio nakon što je propao projekt Superlige.

Novi predsjednik Barcelone nije aktivno sudjelovao u pripremama zatvorenog natjecanja, predsjednik je postao početkom ožujka, naslijedio je Josepa Mariju Bartomeua koji je Superligu dogovorao s Florentinom Perezom.

Iako Laporta nema nikakve osobne obveze prema Perezu, novi predsjednik Barcelone čvrsto stoji iza ideje predsjednika Real Madrida:

- Superliga je prijeko potrebna! Mi smo pristalice natjecanja u nacionalnim ligama, razgovarat ćemo s UEFA-om. Imamo razboriti stav, Superliga je nužnost, ali zadnju riječ na kraju imaju članovi. Veliki klubovi puno doprinose prihodima, moramo sudjelovati u drugačijoj ekonomskoj raspodjeli. Superliga treba biti atraktivno natjecanje, temeljeno na sportskim zaslugama. Otvoreni smo za dijalog s UEFA-om, mislim da ćemo se razumjeti, kazao je Laporta.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.