Joan Laporta počinje slagati novu momčad oko Lea Messija

Ponedjeljak, 08. ožujka 2021. 21:03 Napisao/la  SC

Dok traje euforija zbog izbora novog predsjednika, jedino je sigurno da će novi sportski direktor postati Jordi Cruyff

Laporta i Koemann
Laporta i Koemann

Novi predsjednik Barcelone Joan Laporta iako službeno još uvijek nije preuzeo dužnost, prvo je obišao svlačionicu i razgovarao s Ronaldom Koemanom i igračima.

Laporta je dobio izbore nakon kampanje tijekom koje je obećao da će zadržati Lea Messija i oko njega složiti novu momčad, koja će postati dominanta u svim natjecanjima.

Španjolski mediji odmah su počeli spekulrati s igračima koji bi iduće sezone mogli igrati s Messijem.

Marca tvrdi da je Laporta već zatražio pomoć Lea Messija da dovede Sergija Aguera, kojemu ističe ugovor s Manchester Cityjem.

Aguero je veći dio ove sezone bio ozlijeđen, polako se vraća u formu, s Mesijem ga veže čvrsto prijateljstvo.

Drugi Laportin cilj je David Alaba, koji će također biti slobodan na kraju sezone.

Svi najbolji klubovi na svijetu otimaju se za Alabu, koji još uvijek nije odlučio otići iz Bayerna.

Treća Laportina meta je Erling Haaland, sjajni noveški napadač nalazi se na vrhu želja predsjednika Real Madrida Florentina Pereza.

Već je dogovoren dolazak Erica Garcije iz Manchester Cityja, trener Ronald Koeman želio bi dovesti Georginija Wijnalduma kojemu ističe ugovor s Liverpoolom.

Dok traje euforija zbog izbora novog predsjednika, jedino je sigurno da će novi sportski direktor postati Jordi Cruyff, sin legendarnog Johana, koji je kao trener Barcelonu prvi doveo do vrha europskog nogometa.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.