Joan Laporta prokomentirao istragu o podmićivanju sudaca

Četvrtak, 19. listopada 2023. 12:49 Napisao/la  SC
Joan Laporta  prokomentirao istragu o podmićivanju sudaca

Joan Laporta oglasio se nakon što je istražni sudac objavio da protiv njega provodi istragu zbog osnovanje sumnje da je umiješan u aferu Negreira, ovako je prokomentirao optužbu da je kao predsjednik Barcelone u prvom mandatu podmićivao suce:

- Nema podmićivanja jer Enríquez Negreira nije javni dužnosnik. Mogu dokumentirati sve isplate u mom mandatu, koje su također revidirane. S činjeničnog gledišta strana koja optužuje Barcelonu za mito ili korupciju to ne može dokazati. Presuda će biti u korist Barcelone. Sudac nije dokazao da je Barcelona imala koristi, jer to nije istina. Ta su Negreirina izvješća bila korisna, jer su se koristila u sportu. I to smo dokazali, ta su izvješća dokumentirana. Nema nikakve osnove, niti ima podmićivanja, nema kriminala. Poznavajući povijest ovog suca, očekivao sam da ću završiti pod istragom. Bit ću vrlo jak kada budem branio interese Barçe, kazao je Laporta.

- Postoji orkestrirana kampanja za destabilizaciju Barcelone. To je žestoka kampanja bez presedana koja iskorištava slučaj Negreira. Vidjet ćemo hoćemo li ići na suđenje. Mirni smo! Ja sam pravnik i ovo ne može uspjeti. Navijači Real Madrida iskoristili su slučaj Negreira, prljaju ime Barcelone i našu povijest. Žele kontrolirati Barcelonu, a neki je čak i prisvajaju. To je pitanje koje uvijek treba držati na umu, rekao je Laporta i naglasio sljedeće:

- Moj odnos s Florentinom Perezom je korektan, volio bih da dođe u Barcelonu, poručio je Laporta na katalunjskom radiju.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.