Barcelona ima predsjednika, Joan Laporta prema očekivanjima pobijedio

Ponedjeljak, 08. ožujka 2021. 08:48 Napisao/la  SC

Messiju ugovor istječe na kraju ove sezone, kapetan Barcelone u četiri sezone zaradio točno 555.237.619 eura!

Joan Laporta
Joan Laporta

Joan Laporta novi je predsjednik Barcelone!

Laporta je prema očekivanjima pobijedio u izboru za predsjednika, dobio je 54,28 posto glasova, za njega je glasovalo 30.184 članova kluba.

Ostvarile su se prognoze prema kojima je Laporta bio u prednosti pred protukandidatima, predizborne ankete nisu bile dobre za Victora Fonta i Tonija Freixa.

Laporta je već u kandidaturi dobio puno više glasova (9.265) od Fonta (4.431) i Freixa (2.634), predizborna obećanja temeljio je na prvom mandatu (2003. - 2010.) tijekom kojega je postao jedan od najuspješnijih predsjednika u klupskoj povijesti.

Laporta je prvi pružio priliku Pepu Guardioli, koji je složio jednu od najboljih momčadi Barcelone u povijesti, momčad su predvodila trojica nogometnih genijalaca (Messi, Xavi, Iniesta) poniklih u klupskoj školi La Masiji.

Zanimljivo je da je Laporta dobio nešto manji postotak glasova (52,6 posto), kada je prvi put izabran za predsjednika.

Prema statutu, Laporta na dužnost stupa za deset dana, kada počinju službeni razgovori s Leom Messijem.

Laporta je u predizbornoj kampanji uvjeravao birače da će Messi ostati u Barceloni čim mu predoči plan restrukturiranja kluba na svim razinama, počevši od svlačionice.

Novi predsjednik tvrdio je da novac neće biti presudan u pregovorima oko novog Messijeva ugovora.

Kao što je poznato, Messiju ugovor istječe na kraju ove sezone, u četiri sezone zaradio je točno 555.237.619 eura!

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.