Joan Laporta odmah reaktivirao veze s najboljim menadžerima

Ponedjeljak, 29. ožujka 2021. 09:43 Napisao/la  SC

Nije baš jasno kako se Barcelona misli uključiti u tržišnu utakmicu ako realni gubitak iznosi oko 1,2 miljarde eura

Laporta i Raiola surađuju godinama..
Laporta i Raiola surađuju godinama..

Joan Laporta ne gubi vrijeme!

Novi predsjednik Barcelone u prvom mandatu stekao je ugled u menadžerskim krugovima kao pouzdani partner, na početku drugoga mandata Laporta je odmah reaktivirao poslovne veze sa super-menadžerima.

U namjeri da već ovoga ljeta složi momčad koja će konkurirati za trofeje u svim natjecanjima, Laporta je već uspostavio kontatke s najpoznatijim menadžerima poput Pinija Zahavija, Mina Raiole i Jorgea Mendesa.

Zahavi je u prvom Laportinom mandatu pokušao uvjeriti Davida Beckhama da se odluči za Barcelonu umjesto za Real Madrid još 2003. godine, ali je dogovor propao pa je Barcelona dovela Ronaldinha.

Zahavi je posredovao u Neymarovom transferu u PSG, Laporta je bio gost na vjenčanju njegove kćeri.

Laporta i Zahavi sastali su se prije dva tjedna zajedno s Falijem Ramadanijem, Laporta želi dovesti Davida Alabu koji je navodno sve dogovorio s Real Madridom.

Mendes je doveo velik broj igrača u Barcelonu, zamalo je doveo Cristiana Ronalda prije nego što je otišao u Manchester United.

Zanimljivo, Mendes je radio na angažmanu Josea Mourinha u doba kada je Laporta tražio zamijenu za Franka Rijkaarda, na kraju je Laporta dao priliku Pepu Guardiolu, koji je vodio mladu momčad Barcelone.

Ostalo je povijest!

Laporta je ostao u kontaktu s Mendesom, koji vodi karijeru mladoga Ansuna Fatija.

Raiola je trenutačno najpoznatiji menadžer na svijetu, u Barcelonu je doveo Zlatana Ibrahimovića.

Tijekom nedavnih izbora Laporta je pokušao iskoristiti Raiolinu vezu s Paulom Pogbom, obećavši da će Pogba preseliti na Camp Nou kada on postane predsjednik.

Raiola predstavlja Erlinga Halanda, najtraženijega klasičnog mladoga napadača na svijetu.

U ambicioznim Laportinim planovima u ovom trenutku nije baš jasno kako se Barcelona misli uključiti u tržišnu utakmicu ako realni gubitak iznosi oko 1,2 miljarde eura.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.