Belgijski presedan: Barcelona traži ponavljanje utakmice protiv Real Madrida

Ponedjeljak, 22. travnja 2024. 17:16 Napisao/la  SC

U siječnju ove godine odlučeno da Anderlecht i Genk moraju ponovo igrati utakmicu zbog pogreške u VAR sobi

Belgijski presedan: Barcelona traži ponavljanje utakmice protiv Real Madrida

Joan Laporta ne miri se porazom od Real Madrida, predsjednik Barcelone najavio je presedan:

- Bilo je nekoliko diskutabilnih odluka, ali prije svega postoji jedna koja je ključna i mogla je dovesti do promjene rezultata utakmice, govorim o fantomskog golu Laminea Yamala. Kao klub, želimo biti sigurni što se dogodilo i obavještavam vas da će Barcelona zahtijevati od Tehničkog odbora sudačke organizacije i nogometnog saveza da nam dostave sve snimke i zvukove nastale akcijom. Nakon što se dokumentacija analizira, ako shvatimo da je došlo do pogreške u procjeni, a mislimo da se upravo to dogodilo, poduzet ćemo sve potrebne radnje da preokrenemo situaciju, ne isključujući potrebne pravne radnje, kazao je Laporta i naglasio sljedeće:

- Ako se potvrdi da je pogodak bio regularan, tražit ćemo ponavljanje utakmice kao što se to dogodilo u jednoj europskoj utakmici zbog pogreške VAR-a, rekao je Laporta.

Predsjednik Barcelone poziva se na presedan koji se dogodio u Belgiji u siječnju ove godine, kada je odlučeno da Anderlecht i Genk moraju ponovo igrati utakmicu zbog pogreške u VAR sobi.

Anderlecht je u prosincu prošle godine pobijedio Genk (2:1), u 23. minuti pri rezultatu 0:0 dosuđen je kazneni udarac za Genk.

Kazneni udarac izveo je Bryan Heynen, vratar Kasper Schmeichel obranio je udarac, lopta se odbila do Yirija Sore koji je loptu gurnuo u praznu mrežu.

Intervenirao je VAR i poništio pogodak, jer je Sore utrčao ranije u kazneni prostor.

Problem je da u VAR sobi nisu uočili da su ranije u kazneni prostor utrčala i dvojica Anderlechtovih igrača zbog čega se udarac trebao ponoviti.

Genk je uložio žalbu, Disciplinsko vijeće za profesionalni nogomet presudilo je u korist Genkove žalbe.

Snimku poništenog pogotka  pogledajte OVDJE

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.