Leo Messi na prodaju, Barcelona ovog ljeta planira uprihoditi oko 220 mil. eura!

Četvrtak, 27. kolovoza 2020. 11:04 Napisao  I. V.

U skladu s financijskim fair playom ni jedan klub ne može platiti fiksnu odštetu, nije važno što su vlasnici Manchester Cityja i PSG-a basnoslovno bogati

Leo Messi na prodaju, Barcelona  ovog ljeta planira uprihoditi oko 220 mil. eura!

Leo Messi nigdje neće otići ako Barcelona ne odluči prodati najboljega igrača.

Messi je vezan ugovorom u kojemu stoji klauzula o fiksnoj odšteti od 700 mil. eura.

U skladu s financijskim fair playom ni jedan klub ne može platiti toliki iznos, nije važno što su vlasnici Manchester Cityja i PSG-a basnoslovno bogati.

Takav transfer više nije moguće odraditi ni klasičnom malverzacijom, kada je PSG doveo Neymara za 222 mil. eura.

Neymar je odštetu platio kao fizička osoba nakon što je potpisao ugovor s organizatorima SP-a 2022 u Kataru prema kojemu će za 222 mil. eura promovirati svjetsko prvenstvo.

Vještaci su izračunali da takav posao ne može vrijediti više od 3,5 mil. eura, ali Neymar je očito čudesni marketinški stručnjak.

Ukratko, Neymar je sam sebi platio odštetu i onda kao slobodan igrač otišao u PSG, koji je izigrao pravila UEFA-e.

Postoji realna mogućnost da Barcelona odluči prodati Messija, ako Argentinac bude toliko inzistirao na odlasku da Barcelonu dovede pred gotov čin.

U tom slučaju njegova realna cijene kreće se oko 120 mil. eura.

Barcelona od prodaje Samuela Umtitija, Ivana Rakitića, Luisa Suareza, Artura Vidala i Lea Messija planira uprihoditi oko 220 mil. eura!

Messiju u prilog idu brojke, Barcelona je samo u koronakrizi izgubila oko 300 mil. eura, a ukupni gubitak zajedno sa zaduženjima zbog lošega poslovanja zadnjih godina penje se do cca. milijarde eura.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.