Francuski izbornik Deschamps pozvao 17-godišnjeg veznjaka PSG-a prvi put u reprezentaciju

Četvrtak, 09. studenog 2023. 18:17 Napisao/la  SC
Warren Zaire-Emery
Warren Zaire-Emery

Warren Zaire-Emery 17-godišnji veznjak PSG-a dobio je prvi poziv francuskog izbornika Didiera Deschampsa za kvalifikacijske susrete za EP 2024. protiv Gibraltara i Grčke.

- S nama je zbog svega što je ostvario igrajući za PSG nakon reprezentativne pauze. Ima kvalitetu za najvišu razinu, iako ima konkurenciju na svojoj poziciji. Pokazao je nevjerojatan potencijal i zrelost za svoje godine. Ovo je velik korak u njegovoj karijeri. Puno mu se toga događa, no sposoban je preuzeti odgovornost. Kandidat je za odlazak na Europsko prvenstvo. Kompletan je veznjak iako je mlad. Otkako sam ja izbornik, ne biram igrače na temelju godina, rekao je Deschamps.

Zaire-Emery je prošao PSG-ovu školu nogometa, a ove sezone upisao je 14 nastupa, dva pogotka i pet asistencija za francuskog prvaka, i to uglavnom kao prvotimac.

Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 50 milijuna eura.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.