Florentino Perez na skupštini Real Madrida najavio europsku Superligu

Utorak, 22. prosinca 2020. 01:08 Napisao/la  SC
Florentino Perez
Florentino Perez

Josep Maria Bartomeu priznao je u oproštajnom govoru da je Barcelona pristala igrati Superligu, bivši predsjednik katalunjskog kluba prvi je čelnik jednog velikog kluba koji je otvoreno progovorio o najavi formiranja elitne lige najbogatijih europskih klubova.

Slično je ponovio Florentino Perez, na redovitoj skupštini predsjednik Real Madrida najavio je novu ligu na nešto umjereniji način:

- Nogomet treba promjenu, Real Madrid će biti tu da je promovira. Suočeni smo s pretrpanim rasporedom koji šteti navijačima, koji često ne znaju kakvo se natjecanje igra i zdravlje nogometaša koji trpe puno ozljeda. Reforma ne može čekati. Veliki klubovi imaju milijune navijača i odgovornost da se bore za promjene uz sav respekt prema ostalim klubovima, naglasio je Perez.

Najave o formiranju zatvorene lige prema uzoru na NBA nije novost, UEFA se zadnjih nekoliko desetljeća stalno suočava sa sve jačim pritiskom bogatih klubova koji su pronašli formulu da postanu još bogatiji.

Zatvorena liga postalo bi primarno natjecanje za dvadesetak najboljih europskih klubova, koji su spremni zapostaviti nacionalna prvenstva zbog veće zarade.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.