ATHLETIC - BARCELONA Finale Kupa kralja mogao bi biti posljednji finale Lionela Messija i utakmica što će odrediti sudbinu Ronalda Koemana

Subota, 17. travnja 2021. 16:03 Napisao/la  SC

Za obje momčadi ovaj finale uživa status velike utakmice, Athletic Bilbao mora prekinuti niz poraza u finalima, Barcelona napokon dokazati da ima momčad za velike stvari

Lionel Messi i Ronald Koeman
Lionel Messi i Ronald Koeman

Nogometaši Athletic Bilbaa i Barcelone u subotu od 21.30 sati na Estadio de la Cartuja u Sevilli igraju finale Kupa kralja, zbog mnogih otvorenih pitanja itekako je to očekivana utakmica.

Za obje momčadi ovo je velika utakmica, Athletic Bilbao posljednji je put Kup Kralja osvojio 1984. godine, nakon toga u finalu su igrali još pet puta i svih pet susreta su izgubili.

Posljednji poraz doživjeli su prije samo nekoliko tjedana od Real Sociedada u odgođenom prošlogodišnjem finalu.

Ovo će im biti šesti finale, izgube li ući će u povijest španjolskog nogometa kao momčad koja je najviše puta za redom izgubila u finalu.

No, čini se da je ipak puno veća utakmica za Barcelonu.

Dakle, subotnji finale velik je jer bi mogao biti posljednji finale Lionela Messija u dresu Barcelone.

Prije predsjedničkih izbora Messijev odlazak iz Barcelone bio je sigurna stvar, nakon što je za predsjednika izabran Laporta sve više se čini da bi Messi mogao ostati na Camp Nou i nakon lipnja, iako to nitko sa sigurnošću ne može potvrditi.

Kada je o Barceloni riječ ovaj finale mogao bi odrediti i daljnju sudbinu trenera Ronalda Koemana, koji napokon mora potvrditi da je trener za velike utakmice.

Ispadanje u Ligi prvaka i naročito nedavni poraz u El Clasicu prilično su uzdrmali Koemanovu poziciju na klupi, iako on uporno tvrdi da ima Laportinu podršku.

Nizozemac, istina, uživa veliku podršku javnosti, uglavnom zbog kultnog statusa kojega je stekao za igračkih dana na Camp Nouu, ali ima i značajan broj oponenata kojima je činjenica da ga je postavila vlada Josepa Marije Bartomeua dovoljan razlog za smjenu.

Konačni plasman u LaLigi definitivno će odrediti Koemanovu sudbinu, ali osvajanje prvog trofeja s klubom sigurno mu ne bi naštetilo.

Bila bi to konačna potvrda da Koemanova Barcelona može dobiti veliku utakmicu.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.