IVAN RAKITIĆ Nadam se da će me pamtiti kao poniznog i normalnog Rakitića

Srijeda, 02. rujna 2020. 13:13 Napisao/la  SC

 Kada je dolazio, sjećam se da je rekao kako je došao pisati povijest i upravo to je napravio. Zahvaljujemo ti na svemu što si napravio, rekao je predsjednik Barcelone

Rakitić i Bartomeu s trofejima koje je osvojio hrvatski reprezentativac
Rakitić i Bartomeu s trofejima koje je osvojio hrvatski reprezentativac Foto: www.marca.com

Barcelona se na dostojanstven način oprostila od Ivana Rakitića.

Na prigodnoj konferenciji za novinare, Rakitić se pojavio zajedno s predsjednikom Josephom Marinom Bartomeuom i sportskim direktorom Ramonom Planeseom.

- Osvajati sve naslove ovdje je bilo jedinstveno iskustvo. Želim se zahvaliti svima koji su to omogućili. Predsjedniku, direktorima, svim trenerima, stručnom stožeru, fizioterapeutima i cijeloj upravi. Nadam se da ste uživali boreći se sa mnom u ovih šest godina, bilo je prelijepih i manje lijepih trenutaka. Zahvaljujem se navijačima koji su uvijek bili ovdje. Lijepo je izaći na teren i čuti da ti skandiraju ime, kazao je Rakitić koji je u šest godina osvojio jednu Ligu prvaka:

- Posljednjih godina bili smo blizu osvajanja Lige prvaka kao i 2015., ali nogomet nekada nema objašnjenje za ono što ti se dogodi. Nekada je stvar u malim detaljima. No Barcelona je Barcelona, najveći klub na svijetu i to se neće promijeniti. Ne sumnjam kako će klub osvojiti još puno titula u budućnosti. Barcelona je kroz godine zaslužila poštovanje, rekao je Rakitić kojemu zadnja sezoa neće ostati u lijepom sijećanju zbog stalnih kritika, nestabilnog statusa u momčadi:

- Razumijem kako nogomet funkcionira. Nema loših osjećaja jer je mi je bilo toliko lijepo svih ovih godina da je to jedini osjećaj koji imam u sebi. Odlazim sretan. Nadam se da će me pamtiti kao poniznog i normalnog Rakitića. Nadam se da će se sjećati truda koji sam uložio svih ovih godina, kazao je Rakitić.

- Zahvalan sam trojici trenera. Luisu Enriqueu koji je omogućio moj dolazak. Uživao sam igrati i pod Valverdeom te Setienom. Što se tiče suigrača, moram istaknuti Iniestu i Xavija. Živjeti s njima je bilo prekrasno i učiti od njih na terenu. Godina s Xavijem je bila jako važna za mene, a onda mi je Andres postao jedan od najboljih prijatelja, zaključio je Rakitić.

- Hvala vam svima koji ste došli na ovaj oproštaj kako bi podijelili sve posebne trenutke s Ivanom. Htio bih se oprostiti od prijatelja i igrača koji je bio s nama šest sezona i odigrao je 310 utakmica. Četvrti je stranac s najviše nastupa u Barceloni i pisao je povijest kluba. Osvojio je 13 titula i još se sjećam njegovog gola u finalu Lige prvaka u Berlinu. Odigrao je šest sezona iz snova, bio je vitalan dio pobjedničke momčadi, danas ga pozdravljamo, ali vidjet ćemo ga uskoro jer nastavlja igrati nogomet. Pozdravljamo odličnog igrača, ali prije svega odličnog čovjeka. Zahvaljujem mu se na svemu. Sjećam se kako je rekao kad je dolazio da je došao pisati povijest i upravo to je napravio. Zahvaljujemo ti na svemu što si napravio, rekao je predsjednik Bartomeu.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.