LaLiga: Barcelona remizirala na Mestalli, Xavi Hernandez pred smjenom

Subota, 16. prosinca 2023. 23:23 Napisao/la  SC

Girona ima prigodu pobjeći Barceloni na devet bodova pobijedi li u dvoboju protiv Alavesa, Sevilla smjenila Diega Alonsa nakon teškog domaćeg poraza od Getafea

LaLiga: Barcelona remizirala na Mestalli, Xavi Hernandez pred smjenom

Nakon domaćeg poraza od lidera Girone nogometaši Barcelone upisali su još jedan razočaravajući rezultat, naročito kada su njihovi navijači u pitanju.

Momčad Xavija Hernandeza remizirala je na gostovanju u Valenciji, odigravši još jednu utakmicu s dva lica.

Počeli su loše, momčad Valencije u potpunosti je izdominirala na otvaranju, Inaki Pena najzaslužniji je što domaća momčad na Mestalli nije okrunila svoju nadmoć pogotkom.

Za razliku domaćeg poraza protiv Girone Xavi je u Valenciji napravio samo jednu promjenu u momčadi, umjesto Andreasa Cristensena od prve je minute zaigrao Balde, Barcelona je u nastavku dvoboja zaigrala znatno bolje, preuzela dominaciju i preko Joao Felixa došla do vodstva.

No, prednost nisu zadržali, Hugo Guillamon u 70. minuti sjajnim je pogotkom raspametio domaće navijače i Xavija Hernandeza doveo u vrlo neugodnu situaciju.

Xavijeva smjena ionako je glavna tema katalonskih medija, remi na Mestalli mogao bi natjerati Joana Laportu da ozbiljno promisli isplati li se Xavija zadržati na klupi.

Xaviju je ovo treća utakmica bez pobjede, nakon poraza od Girone uslijedio je poraz u Ligi prvaka od Antwerpa, remi na Mestalli pružit će prigodu Gironi da se pobjedom nad Alavesom odvoji na devet bodova prednosti.

Sevilla je na domaćem terenu doživjela težak poraz od Getafea, Ivan Rakitić odigrao je svih 90 minuta.

Poraz je stajao posla Diega Alonsa, vodstvo kluba otpustilo je trenera nakon katastrofalne serije rezultata.

Rezultati: Celta Vigo – Granada 1:0 (Larsen 20), Athletic Bilbao – Atletico Madrid 2:0 (Gruzeta 51, Williams 64), Sevilla – Getafe 0:3 (Mayoral 5, Mata 37, Greenwood 80), Valenica – Barcelona 1:1 (Guillamon 70/Joao Felix 55)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.