Barcelona dužna čak 1,2 milijarde eura, u drugim državama davno bi završila u stečaju

Utorak, 26. siječnja 2021. 11:12 Napisao/la  SC

Mi u Njemačkoj plaćamo stotine milijuna eura da bi se Španjolska izvukla iz krize, a njihovi klubovi novac troše da bi plaćali igrače poput Cristiana Ronalda i Lionela Messija, kaže Hoeness

Barcelona dužna čak 1,2 milijarde eura,  u drugim državama davno bi završila u stečaju
Foto: archyde.com

Barcelona je objavila godišnje financijsko izvješće kluba, mediji su uvjereni da objavljeni podaci nisu frizirani kao inače budući da će klub uskoro dobiti novog predsjednika.

Brojke su fascinantne zbog više razloga!

Prvo, Barcelona je otkrila dug čak 1,2 milijarde eura zajedno s kratkoročnim dugom od oko 730 mil. eura!

Najveći deficit prikazan je u stavci kupoprodaja igrača koja pokriva oko 74 posto prihoda kluba.

Barcelona duguje ukupno 126 mil. eura drugim klubovima na ime transfera posljednjih nekoliko godina.

Konkretno, 29 mil. eura Liverpoolu za Philippea Coutinha, 16 mil. eura Ajaxu za Frenkiea de Jonga i gotovo 10 mil. eura Bordeauxu za Malcoma, sve dugove klub bi trebao podmiriti do 30. lipnja.

Barcelona je sezonu 2019/20 završila s neto dugom od 488 mil. eura, a klub pregovara o odgodi plaćanja sa svojim vjerovnicima budući da je pandemija koronavirusa izravno utjecala na gubitke.

Ukratko, Barcelona prema prihodima ni približno ne može podmiriti tekuće dugove, a kamo li da može vratiti ukupni dug od čak 1,2 milijarde eura.

U ligama petice ovakvo poslovanje moguće je jedino u Španjolskoj budući da domicilno zakonodavstvo drugačije tretira nogometne klubove od klasičnih firmi o čemu su nebrojeno puta govorili čelnici najvećih europskih klubova.

- Mi u Njemačkoj plaćamo stotine milijuna eura da bi se Španjolska izvukla iz krize, a njihovi klubovi novac troše da bi plaćali igrače poput Cristiana Ronalda i Lionela Messija! Ne može to tako, davno je izjavio čelnik Bayerna Uli Hoeness.

U Njemačkoj, Engleskoj, Francuskoj, pa čak i u Italiji, Barcelona bi davno završila u stečaju!

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.