El Clasico: Analiza trke otkrila zanimljive podatke, Luka Modrić brži od Lea Messija

Subota, 10. travnja 2021. 13:49 Napisao/la  SC

Prema prosjeku brzine trčanja u zadnjih deset utakmica, Vinicius Junior najbrži je igrač u večerašnjoj utakmici

Leo Messi prema mjerenjima može samo ovako zaustaviti Luku Modrića
Leo Messi prema mjerenjima može samo ovako zaustaviti Luku Modrića

Marca se pozabavila zanimljivim aspektom subotnjega El Clasica (21), analizom motoročnih sposobnosti igrača u početnim postavama došla je do spoznaje koja je momčad brža!

Brzina u modernom nogometu  često je presudni faktor iako brzina protoka lopte nije nužno ovisna od brzine igrača.

Brzina igrača presudna je u transformacijama momčadi, te u igri jedan na jedan.

Prema prosjeku brzine trčanja u zadnjih deset utakmica, Vinicius Junior najbrži je igrač u večerašnjoj utakmici, Brazilac u prosjeku trči 30,6 km/h.

Drugi je njegov siigrač Eder Militao (30,4 km/h), na diobi trećeg mjesta s prosjekom 30,2 km/h su dvojica igrača Barcelone, Ousmane Dembele i Sergino Dest, te Ferland Mendy iz Real Madrida.

Napadački trojac Real Madrida (Vinicius, Beznema, Asensio) brži je od napadačke trojke Barcelone (Dembele, Messi, Griezmann).

Zanimljivo, Luka Modrić jedan od najbržih veznjaka u objema momčadima, brži je od obojice svojih suigrača (Casemiro, Kroos) u veznom redu.

Ukupno, Real Madrid je u prosjeku brži od Barcelone iako je razlika (28,91 prema 28,64 km/h) u brzini premala da bi mogla biti presudna.

Posebice kada se  uoči skromni prosjek brzine Lea Messija, u zadnjih deset utakmica Luka Modrić trčao je brže od najboljega igrača na svijetu.

Pogledajte individualne trkačke sposobnosti igrača obiju momčadi:

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.