FLORENTINO PEREZ

Nisu nam dali priliku da objasnimo

Četvrtak, 22. travnja 2021. 09:18 Napisao/la  SC

Prilično sam tužan i razočaran

Florentino Perez
Florentino Perez

Florentino Perez u kasnom noćnom terminu prvi put je javno govorio o propalom projektu Superlige:

- Prilično sam tužan i razočaran, jer na ovom projektu radimo otprilike tri godine i možda ga nismo uspjeli dobro objasniti. Format Lige prvaka star je i zanimljiv samo od četvrtfinala nadalje. Ovaj format očito ne funkcionira, pa smo mislili da bismo mogli dobiti format u kojem najpoznatije momčadi u Europi igraju jedna protiv druge od samog početka sezone. Računali smo brojeve, smatrali smo da bismo mogli zaraditi puno više novca, više novca i za sve ostale klubove, kazao je Perez.

- Možda nismo dobro objasnili, ali nisu nam dali priliku ni da to objasnimo. Ako kažemo navijačima Real Madrida da ćemo svaki tjedan igrati protiv momčadi poput Manchestera ili Barcelone, mislite li da bi oni rekli ne?! Zar ne mislite da bi radije željeli gledati takve utakmice nego da sve ostane isto, da gledaju velike utakmice umjesto utakmica Lige prvaka koje nisu zanimljive do četvrtfinala. Postoje utakmice u Ligi prvaka koje nisu gledljive, naglašava Perez.

Superligu u začetku su kompromitirali engleski klubovi koji su odustali pod velikim političkim pritiskom britanske vlade:

- Otišli su zbog atmosfere. FIFA je stvorila spektakl, kao da smo bacili atomsku bombu. Nikad nisam vidio takvu agresivnost nekog predsjednika UEFA-e i nogometnih krugova u nekim zemljama. U nogometu sam 20 godina, nikada nisam vidio ovakve prijetnje. Kao da smo nekoga ubili, kao da smo ubili nogomet. A pokušavali smo osmisliti kako spasiti nogomet, tvrdi Perez.

Superliga je trebala biti zatvorena po sljedećim kriterijima:

- Ovi su klubovi to zaslužili u posljednjih 20 godina, imaju najviše pratitelja na društvenim mrežama i najviše navijača, rekao je Perez.

Na pitanje zašto prije donošenja odluke nije konzultirao članove Real Madrida, Perez je odgovorio:

- Moram li ih također pitati koje igrače treba dovesti?

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.