Niko Kovač dočekao Novu godinu na klupi Bayerna, kritičari barem privremeno ušutjeli

Petak, 28. prosinca 2018. 10:51 Napisao/la  SC

Možda je na početku sezone na nas utjecalo to što su nam svi sugerirali da smo nepobjedivi i da ćemo ponovo postati prvaci s velikom bodovnom razlikom, analizira Kovač razloge krize.

Niko Kovač
Niko Kovač

Niko Kovač ipak će dočekati Novu godinu na klupi Bayerna.

Tijekom tubulentne polsuezone većina njemačkih medija predviđala je da trener bavarske momčadi na klupi neće dočekati duge rukave, a kamo li da će momčad voditi u siječnju.

Bayern je sezonu završio pobjedom (3:0) u Frankfurtu, stjecajem okolnosti Kovač je učvrstio svoju poziciju utakmicom protiv kluba iz kojega je došao u Bayern.

Nakon 17. kola Bayern se popeo na drugo mjesto sa 6 bodova zaostatka za Borussijom Dortmund (42).

Usred krize Bayern nije bio u krugu momčadi koje se bore za europski plasman na ljestvici.

Kovač je trpio jako medijski pritisak i žestoke kritike komentatora, većina senatora u svlačionici nije krila nezadovoljstvo Kovačevim načinom rada i vođenja momčadi.

Nekoliko je puta prijetila otvorena pobuna u svlačionici.

James Rodriguez otvoreno je rekao da Kovač nema kapacitet za trenera Bayerna, isto je preko društvenih mreža posredstvom supruge sugerirao kapetan Thomas Muller, govori tijeka Francka Riberyja, Arjena Robbena, Jeromea Boatenga jasno su ukazivali na nezadovoljstvo...

Čelnici Bayerna nekoliko su puta smirivali strasti, stali su iza Kovača usred najveće krize, trener je na kraju godine opravdao povjerenje.

Bayern ponovo igra nogomet u skladu s objektivnim mogućnostima top-igrača koji djeluju zadovoljno na terenu i izvan njega, kritičari su barem privremeno ušutjeli...

- Možda je na početku sezone na nas utjecalo to što su nam svi sugerirali da smo nepobjedivi i da ćemo ponovo postati prvaci s velikom bodovnom razlikom. Takva se misao uvukla u podsvjest igrača, zbog toga su pružali manje nego što objektivno mogu, sve je to skupa bilo premalo, analizira Kovač razloge krize.

Promjenama u momčadi igra se stabilizirala, igrači su prihvatili Kovačeve metode:

- Važno je bilo to što smo odlučili zatvoriti sredinu momčadi, što je imalo pozitivan efekt. Zahvaljujući tome uspjeli smo bolje iskoristiti bokove. Momčad se opet stabilizirala, svaki je igrač znao da će standardno igrati samo ako pruži maksimum, rekao je Kovač.

Trener Bayerna mirno je proveo božićne i novogodišnje blagdane, utakmicu 18. kola Bayern igra 18. siječnja u Hoffenheimu.

A onda Kovač opet ulazi medijski žrvanj kao i svi treneri Bayerna.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.