Izvršni direktor Bayerna Rummenige podržao Niku Kovača sa željom da bude dugogodišnji trener

Petak, 30. studenog 2018. 11:39 Napisao/la  SC
Karl-Heinz Rummenige i Niko Kovač
Karl-Heinz Rummenige i Niko Kovač

Glavni izvršni direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge progovorio je o budućnosti Nike Kovača.

Naglasio je kako ga zamišlja kao dugogodišnjeg trenera njemačkog velikana.

- Želim da Niko Kovač naš trener bude i na Božić 2018., kao i na Božić 2019. i 2020. godine. Želim da još godinama bude u Bayern Münchenu, izjavio je Karl-Heinz Rummenigge za AZ.

Unatoč učestalim glasinama o otkazu zbog prvenstvenih kiksevima, zbog kojih Bayern München za vodećom Borussijom Dortmund nakon 12. kola zaostaje devet bodova, Niko Kovač i dalje uživa povjerenje klupske uprave.

- Pravi je čovjek za naš klub. Zna kako klub funkcionira. Ekstreman je karakter, ali u pozitivnom smislu. Tip je osobe koji preferiram, poručio je Bayernov dužnosnik i ponovno iskazao podršku Niki Kovaču.

- U kriznim smo vremenima, ali svakodnevno gledam kako joj se Niko Kovač opire. Spreman je za promjene, kao što je i klupska uprava i dalje spremna vjerovati u njega, dodao je Rummenige.

Međutim, Karl-Heinz Rummenigge je između redaka upozorio Niku Kovača kako su rezultati i (ne)ispunjeni ciljevi jedino mjerilo (ne)uspješnog rada.

Niko Kovač prvih pet mjeseci svojeg mandata u Bayern Münchenu obilježio je s 13 pobjeda, četiri remija i tri poraza u svim natjecanjima.

Dok u njemačkom prvenstvu s pete pozicije i 21 bodom za vodećom Borussijom Dortmund kaska devet bodova, u Ligi prvaka i nacionalnom kupu izborio je osminu finala.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.