DOKAZAO KRIVICU

Klasnić dobio spor s Werderom

Srijeda, 30. prosinca 2020. 15:45 Napisao/la  SC

Ivan Klasnić tužio klub prije 13 godina

Ivan Klasnić
Ivan Klasnić

Ivan Klasnić, nekadašnji hrvatski nogometni reprezentativac, dobio je sudski spor protiv bivšeg kluba Werdera, koji mu mora isplatiti četiri milijuna eura odštete.

Klasnić je prije 13 godina pokrenuo spor protiv Werdera smatrajući da su klupski liječnici Goetz Dimanski i Manja Guha odgovorni za njegovo teško zdravstveno stanje i gubitak bubrega.

Iznos od četiri milijuna odštete zbog nemogućnosti ostvarenja zarade uslijed lošeg zdravstvenog stanja bit će isplaćen iz osiguranja okrivljenika.

Još u ožujku 2017. godine sud u Bremenu odlučio je da bivši liječnici Ivanu Klasniću moraju isplatiti 100 tisuća eura odštete, ali je Klasnić smatrao da to nije zadovoljavajući iznos pa se žalio na presudu.

Klasniću je 2007. godine u Bremenu prvi put transplatiran bubreg majke Šime kojega je tijelo odbacilo, pa je operiran u Hannoveru nakon što je donor bio Ivanov otac Ivan.

U listopadu 2017. godine Ivanu je u Zagrebu i treći put transplantiran bubreg.

Ivan Klasnić postao je prvi nogometaš koji je s transplantiranim bubregom zaigrao na velikim natjecanjima.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.