Konferencijska liga: Livaković obranio dva jedanaesterca, poznati polufinalisti

Četvrtak, 18. travnja 2024. 21:44 Napisao/la  SC
Dominik Livaković
Dominik Livaković

Aston Villa, Fiorentina, Club Brugge i Olympiacos plasirali su se u polufinale Konferencijske lige!

Hrvatski vratar Dominik Livaković koji nosi dres Fenerbahčea obranio je dva jedanaesterca Youssefu El Arabiji u drugoj te Rodineiju u petoj seriji, no njegovi suigrači nisu bili tako uspješni. Naime, vratar Olympiacosa Konstantinos Tzolakis zaustavio je Dušana Tadića, Cengiza Undera i Leonarda Bonuccija te odveo Grke u polufinale. 

Lille je do 90. minute uspio anulirati prednost gostiju s Villa Parka, francuska je momčad odigrala još jednu utakmicu na visokoj europskoj razini, dominirala je većim dijelom utakmice.

Malo je Lille dijelilo od velikoga uspjeha prije produžetaka, Cashovim pogotkom u 87. minuti Aston Villa uspjela je utakmicu produžiti još pola sata.

U produžecima sjajni vratar Chevalier vrhunskom reakcijom spriječio je pogodak nakon Douglasova udarca glavom iz blizine, bila je to najbolja prilika tijekom cijele utakmice.

U 120. minuti Chevalier je obranio Duranov udarac u zadnjoj prilici na utakmici.

Pogotke za Aston Villu postignuli su Tielemans, Watkins, Cash i Douglas, Chevalier obranio je jedan udarac s bijele točke (Bailey).

David, Gomes i Cabella postignuli su pogotke za Lille, svjetski prvak Martinez obranio je dva jedanaesterca (Bentaleb, Andre).

Zanimljivo, sudac je vrataru Martinezu pokazao drugi žuti karton tijekom izvođenja jedanaesteraca zbog tipičnog nesportskog ponašanja, ali nije isključen.

Treba naglasiti da je momčad koja je eliminirala Rijeku u play-offu nakon jedanaesteraca ispala od momčadi koja u zadnjem kolu pobijedila Arsenal (2:0) na Etihadu, momčad Unaija Emeryja na četvrtom je mjestu Premierlige.

Fiorentina je eliminirala Viktoriju Plzen tek u produžecima iako je od 66. minute igrala s igračem više, u 66. minuti Cadu je isključen zbog brutalnog starta.

Viktoria Plzen u skupini je završila ispred Dinama, češka momčad u obje utakmice pobijedila je hrvatskog prvaka.

Uzvratne utakmice četvrtfinala Konferencijske lige: Fiorentina - Viktoria Plzen 2:0 (0:0) (Gonzalez 92, Biraghi 108), Lille - Aston Villa 3:4, nakon izvođenja jedanaesteraca 2:1 (1:2) (Yazici 15, Andre 68/Cash 87), PAOK - Club Brugge 0:2 (0:1) (Jutgla 33, 45), Fenerbahče - Olympiacos 1:1 nakon ozvođenja jedanaesteraca, 1:0 (2:3) (Kahveci 11)
* u zagradama rezultati prvih utakmica

Parovi polufinala: Fiorentina - Club Brugge, Aston Villa - Olympiacos. 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.