Jose Mourinho potvrdio da je najbolji, Zlatan Ibrahimović sa štakom osvojio prvi europski trofej

Četvrtak, 25. svibnja 2017. 08:49 Napisao/la  SC

I dalje sam najbolji, ne sumnjajte u mene. Ovo je kraj jedne teške, ali jako dobre sezone. Bolje ovako do Lige prvaka nego biti četvrti, treći ili drugi u prvenstvu, kaže Mourinho


Manchester United prvi put osvojio je Europsku ligu i postao peti klub u povijesti, koji je osvojio tri velika europska trofeja (Kup Uefe/Europsku ligu, Kup prvaka/Ligu prvaka, Kup pobjednika kupova).

Prije Manchester Uniteda to je uspjelo Ajaxu, Bayernu, Chelseaju i Juventusu.

Jose Mourinho pobijedio je u 12. od ukupno 14 finala, postao je prvi trener koji je  Ligu prvaka i Europsku ligu osvajao dvaput. U četvrtom finalu europskih natjecanja ostvario je četvrtu pobjedu.

Na klupi Porta osvojio je  Kup Uefa (2003) i  Ligu prvaka (2004), s Interom je osvojio Ligu prvaka (2010) i sada je s Manchester Unitedom osvojio Europsku ligu.

- I dalje sam najbolji, ne sumnjajte u mene. Ovo je kraj jedne teške, ali jako dobre sezone. Bolje ovako do Lige prvaka nego biti četvrti, treći ili drugi u prvenstvu. Ovaj klub sada ima sve naslove u svijetu nogometa. Od početka smo vjerovali da možemo osvojiti Europsku ligu i zbog toga smo sretni. Puno je poeta u svijetu nogometa, no oni ne osvajaju toliko naslova. Mi smo znali gdje smo bolji od njih i to smo iskoristili, rekao je Mourinho.

Manchester United igrao je tipični Mourinhov nogomet, što je najbolje artikulirao Ajaxov trener Peter Bosz:

- Jako dosadna utakmica, bez prilika s obje strane. Mi nismo bili dovoljno dobri i moramo čestitati Unitedu. Naučit ćemo iz ovoga, a ako ostanemo na okupu, možemo biti jako dobri sljedeće sezone, rekao je Bosz, trener najmlađe momčadi u povijesti europskih finala.

Finale u Stockholmu bilo je posebno za Zlatana Ibrahimovića, najbolji švedski nogometaš utakmicu je gledao s tribina.

 Jedan od najboljih napadača na svijetu u zadnjih petnaestak godina igrao je za Ajax, Juventus, Inter, Barcelonu, Milan, PSG i Manchester United, u 16 zadnjih sezona samo tri sezone nije osvajao nacionalna prvenstva.

Nakon utakmice Ibrahimović se sa štakom  spustio na teren da bi u 35. godini podignuo prvi europski trofej u karijeri.

 

Ibrahimović je ovako stigao na utakmicu...

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.