Joan Carrillo, trener Hajduka: Imamo plan, nadamo se najboljem

Srijeda, 02. kolovoza 2017. 21:44 Napisao/la  Ivan Jelić

Od prvog dana sam imao jasnu viziju i bio sam zadovoljan kadrom koji imam. Moj posao je bio da im objasnim da samo tako treba ići naprijed, da će sve doći na svoje, kaže trener Hajduka uoči ogleda s Brondbyjem.

Hajduk u četvrtak od 20.30 sati na Poljudu dočekuje Brondby u susretu u kojem traži prolazak u četvrto pretkolo Europske lige. Stadion je rasprodan u nešto više od jednog dana, a to je bio detalj kojeg se prvog dotakao i trener Hajduka Joan Carrillo.

- Prije nego počnemo htio bi zahvaliti klubu i navijačima. Još jednom su dokazali da su vjerni klubu, rekao je u uvodu Carrillo, a onda se prebacio analizu protivnika.

- Što se tiče utakmice, ostalo je drugo poluvrijeme. Prvi dio je bila teža utakmica, sa dosta duela, dosta smo dobro odigrali, tako kažu statistike. Sada nedostaje drugi dio utakmice. Zbog profila njihovih igrača očekujem fizičku utakmicu, morat ćemo biti jako oprezni, imaju dobre inidvidualce koji će kazniti naše greške.

Trener Brondbyja Alexander Zorniger rekao je da očekuje Hajduka koji čeka tranzicije?

- Pitajte trenera Brondbyja... Oni su ekipa koja igra na tranzicije. Ne mogu nas prevariti, igrali su sa Fincima, imaju manji posjed lopte, Brondby je imao 26 udaraca, a Finci jedan. U Finskoj je posjed bio 70:30, Brondby je imao 20 udaraca, a Finci šest. Jasno je da žele da mi napadnemo, da nam oduzmu loptu i napadnu. Mi moramo napasti budući moramo pobijediti. Moramo ih napadati budući moramo pobijediti, ali napadat ćemo sa glavom. Znamo kako im napakostiti. Ponekad nam fali da napadamo sa više igrača, najbolje je tući gdje su ranjivi, udri po rani.

Nema Pukkija, koliko to mijenja u njihovoj igri?

- Pukki je važan igrač, znam ga iz Španjolske, jako je brz. Mislim da će biti promjena jer će drugi igrač igrati drukčiju igru, ali moja ideja igre neće se promijeniti. Igraju sa dva napadača, jedan je malo brži budući nema Klimenta, drugi je više statičan.

Čeka vas velika utakmica, vjerojatno najveća u vašoj karijeri?

- U pravu ste, najbitnije je da prođemo mi dalje. Moj je zadatak da igrače uvjerim na koji se način treba ići dalje. Imamo dosta odgovornosti jer će doći 30.000 ljudi i moramo ih razveseliti. Moramo odigrati našu utakmicu. Vrlo sam miran i zadovoljan jer smo napravili nešto dobro.

Osjećate li pritissak?

- Pritiska nemam, ali odgovornost imam. Već sam odigrao utakmice pred 100.000 ljudi, ako izgubimo ispadamo. Bio je to derbi Espanyola i Barcelone.

U kakvom je stanju Tudor?

- Vuče se udarac od Brondbyja sa hematomom, sve je to na granici. Ne osjeća se sigurno da bi mogao igrati, vidjet ćemo.

Španjolac Pedro Tomas Marques predsjednik je Žalbene komisije UEFA-e koja je uvažila žalbu Hajduka i tako omogućila da Poljud bude pun. Pedro Tomas Marques je bio u Espanyolu dok ste vi bili tamo?

- To je moj osobni prijatelj, kada sam ja bio u Espanyolu bio je profesionalac. Ja sam igrao nogomet protiv moga brata i ozlijedio sam ga.

Hoće li zaigrati Franck Ohandza s obzirom da su stoperi Brondbyja spori?

- Vidjet ćemo, to je jedna alternativa, svi su spremni, to je dobro za mene.

Kakav je plan za sutra, hoćete li napasti ilI?

- Kada igramo protiv Brondbyja znao sam što nas čeka. Dobro smo pripremili utakmicu, imamo plan i nadam se najboljem.

Sigurni ste u momčad?

- Prije svega, to je zasluga igrača. Od prvog dana sam imao jasnu viziju i bio sam zadovoljan kadrom koji imam. Moj posao je bio da im objasnim da samo tako treba ići naprijed, da će sve doći na svoje. Na kraju su oni ti koji rade dobre rezultate. Kaže se da je trener tu da što manje smeta igračima, zaključio je Carrillo.

Nikola Vlašić odlično je ušao u sezonu. Njegove igre veliki su plus za Carrillovu momčad. On je na početku svog izlaganja također poslao zahvalu navijačima.

- Isto bi se želio zahvaliti navijačima i prije susreta ostvarili su pobjedu. Nikad se to nije dogodilo u povijesti kluba, mislim da će nas bodriti kao i uvijek.

Kakav je Brondby?

- Čeka nas momčad u rangu Maccabija, ali mi smo bolja momčad nego lani, ostali smo na okupu. Znamo ih dobro, mislim da smo isto moćni i ne trebamo bježati od uloge favorita. Znamo sve njihove mane, odlično ćemo se pripremiti, jaka su momčad, mislim da smo favoriti.

Ulog je velik, osjećate li pritisak?

- Sigurno da je teška utakmica, veliki ulog. Ima dosta igrača koji su igrali pred punim Poljudom. Trebamo dati sve od sebe, uvjeren sam da ćemo pobijediti. Ako oni zabiju, mi ćemo zabiti dva. Kada znate sve o protivniku možete biti mirni. Svašta se može dogoditi, ali spremni smo na sve. Momčad je ostala na okupu, godinu dana više, došao je odličan trener, svi smo napredovali.

Vi igrate dobro?

- Momčad izbacuje pojedinca, što se tiče moje igre ne bi to isticao. Znao sam i prije svoje mogućnosti, ali sada dolaze više do izražaja i želim tako nastaviti.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.