EUROPSKA LIGA

Osijek pobijedio PSV, senzacija u Eindhovenu!

Četvrtak, 27. srpnja 2017. 21:01 Napisao/la  SC

Prva utakmica 3. pretkola Europske lige: PSV - Osijek 0:1. Strijelac Barišić (57) iz kaznenog udarca


Senzacija u Eindhovenu! Osijek je pred 30.000 gledatelja na Philips Stadionu pobijedio moćni PSV!

U 57. minuti Mudradžiju je 'okrenuo' Breneta na  vrhu kaznenog prostora, igrač PSV-a  srušio je napadača Osijeka i sudac je pokazao na bijelu točku.

 Barišić je zatresao mrežu iz kaznenog udarca, vratar Zoet je pogodio stranu ali nije stigao do lopte - 0:1.

Pogotkom Borne Baršišća nogometaši Osijeka ostvarili su najveću pobjedu u klupskoj povijesti i stekli minimalnu prednost uoči uzvrata na Gradskom vrtu.

Nizozemski velikan na početku utakmice počeo je demonstirati moć kroz posjed lopte bez konkretnog učinka, disciplinirana momčad Osijeka bez problema je izdržala početni pritisak.

U 17. minuti Osječani su prvi put pokazali da neće samo boraviti na svojoj polovici, Grezda je uputio udarac koji je otišao visoko iznad gola.

U 28. minuti PSV je stvorio prvu priliku,  Bergwijnov udarac je blokiran.

Do kraja prvog dijela dvije prilike imao je de Jong, najbolji strijelac PSV-a. Prvo je glavom neprecizno poslao udarac pored gola u 34. minuti da bi četiri minute kasnije njegov pokušaj iz neposredne blizine blokirao Škorić.

U drugom poluvremenu odnos snaga nije se mijenjao desetak minuta, a onda je u 55. minuti Grezda istrčao ispred  vratara PSV-a, ali ga nije uspio svladati. Bio je to prvi navještaj poduzetnije igre gostiju.

Dvije minute kasnije Osijek je šokirao domaćina pogotkom iz kaznenog udarca, a onda je počelo razdoblje najbolje igre osječke momčadi.

Izašla je momčad Osijeka visoko, osjetila slabosti PSV-a i počela igrati ravnopravnu utakmicu na stadionu na kojemu su u dresu PSV-a igrali velikani svjetskog nogometa poput Romarija i Ronalda. Davno su prošla ta vremena...

U 69. minuti izvanredni Bočkaj  iz slobodnog udarca iskosa zatresao se vanjski dio mreže.

Idućih desetak minuta PSV je snažno pritisnuo, igra na mišiće mogla je završiti pogotkom.

Malenica je u 73. minuti spriječio izjednačenja kada je obranio Bergwijnov udarac, pet minuta kasnije Bergwijn je pogodio stativu.

Na kraju je pritisak PSV-a toliko splasnuo da je Ejupi u 93. minuti propustio najbolju šansu u drugom dijelu, napadač Osijeka u padu je glavom loptu poslao u kut, ali je vratar PSV-a bio pravodoban.

PSV: Zoet,  Arias, Schwaab (od 79. Propper), Isimat-Mirin, Brenet, Van Ginkel, Hendrix, Ramselaar (od 62. Pereiro),  Bergwijn, De Jong, Locadia (od 62. Lozano).

OSIJEK: Malenica,  Šorša, Škorić, Barać, Barišić, Mioč, Mudražija (od 81. Lesjak), Bočkaj (od 90. Pušić), Lopa (od 66. Lukić), Grezda, Ejupi.

Prva utakmica 3. pretkola Europske lige: PSV - Osijek 0:1 (Barišić 57-11m)

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.