ŽDRIJEB EUROPSKE LIGE

Fiorentina protiv Tottenhama, Šahtar na Schalke

Ponedjeljak, 14. prosinca 2015. 13:40 Napisao/la  SC

Parovi 1/16 finala: Borussia (D) - Porto, Midtjylland - Man. United, Augsburg - Liverpool

Nakon što su svoje prve protivnike u nokaut-fazi Lige prvaka doznali ponajbolji europski klubovi ove sezoen uslijedio je ždrieb šesnaestine finala Europske lige. I u drugom najeminentnijem klupskom natjecanju će igrati neki od europskih velikana poput Manchester Uniteda i Bayera.

Jedan od najzanimljivijih parova šesnaestine finala čine Fiorentina i Tottenham. Momčad u kojoj igraju čak četvorica hrvatskih nogometaša (Kalinić, Badelj, Rebić, Bagadur) već na početku puta do titule pobjednika moraju proći uvijek zahtjevnu londonsku obvezu. Manchester United ima zadatak u Danskoj kod Midtyjllanda, a Bayera čeka težak dvomeč s lisabonskim Sportingom.

Šahtar hrvatskih reprezentativaca Darija Srne i Eduarda će igrati protiv Schalkea, a ništa manje zanimljivo neće biti u dobojima dortmundske Borussije i Porta. Liverpool će uz pomoć Dejana Lovrena pokušati proći Augsburg, a od zanimljivijih dvoboja još valja istaknuti onaj Galatasaraya i Lazia.

Prvi ogledi šesnaestine finala igraju se 18. veljače, uzvrati su na rasporedu tjedan dana kasnije.

Parovi šesnaestine finala:
Valencia - Rapid Beč
Fiorentina - Tottenham
Borussia (D) - Porto
Fenerbahce - Lokomotiv Moskva
Anderlecht - Olympiakos
Midtjylland - Manchester United
Augsburg - Liverpool
Sparta - Krasnodar
Galatasaray - Lazio
Sion - Braga
Šahtar - Schalke
Marseille - Athletic Bilbao
Sevilla - Molde
Sporting - Leverkusen
Villarreal - Napoli
St. Etienne - Basel

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.