Nakon bolnoga poraza od PSG-a oglasio se Ilkay Gundogan

Srijeda, 17. travnja 2024. 08:27 Napisao/la  SC

Sve što smo napravili u Europi ove sezone uništili su suci, rekao je Xavi koji s klupe Barcelone na kraju sezone odlazi kao gubitnik

Ilkay Gundogan
Ilkay Gundogan

PSG je eliminirao Barcelonu u uzvratnoj utakmici na Camp Nou (4:2), ključni trenutak dogodio se u 29. minuti, kada je Araujo isključen nakon prekršaja nad igračem (Barcola) u izglednoj situaciji za postizanje pogotka.

Do crvenog kartona Barcelona je bolje izgledala, vodila je 1:0...

- Crveni karton Arauja sve je poremetio. Da smo bili izjednačeni na terenu po broju igrača, sve bi bilo drugačije. Stojim pri svojim riječima, rekao sam sucu da je on odlučio utakmicu. Imali smo i mi svojih grešaka, ali neke stvari ne možete tek tako gledati i samo šutjeti. Naša europska sezona je gotova, momcima čestitam, dali su sve od sebe u dvije utakmice. Ne volim komentirati suđenje, ali večeras sam to morao uraditi. Sve što smo napravili u Europi ove sezone uništili su suci, rekao je Xavi.

- Možemo do sutra kalkulirati koja odluka bi bila bolja nakon crvenog kartona. Izveo sam Yamala u tom trenutku, možda je to bila greška. Nema potrebe sada razbijati glavu time, sve ste vidjeli, karton je prelomio utakmicu i tu je bilo sve jasno, kazao je Xavi, koji je u 56. minuti dobio crveni karton.

Inače, Xavi je postao glasovit po komentiranju suđenja u LaLigi i teorijama urote.

Većina igrača Barcelona priklonila se Xaviju u prozivanju suca, a onda se javio glas razuma:

- Teško je reći je li bio kazneni udarac... Ali u ključnim trenucima moraš biti sto posto siguran ako ideš na loptu, više volim primiti gol ili dopustiti situaciju jedan na jedan s vratarom. Ne znam da li je Araujo došao do lopte ili nije, ali dajte vrataru priliku da to zaustavi ili im čak pustite da postignu gol. Igrati s igračem manje tako brzo ubije te u igri, rekao objektivni Ilkay Gundogan.

Inače, sudac bi više pogriješio da Arauju nije pokazao crveni karton!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.