Spektakl u Madridu završio neodlučeno, Joško Gvardiol strijelac

Utorak, 09. travnja 2024. 23:01 Napisao/la  SC

Dva pogotka City postigao sjajnim udarcima izvana na postavljenu domaću obranu, Valverde utakmicu zaključio najljepšim pogotkom

Spektakl u Madridu završio neodlučeno, Joško Gvardiol strijelac

Liga prvaka - prve utakmice četvrtfinala

Spektakl u Madridu završio je neodlučeno nakon čak šest pogodaka!

Koliko je nogomet nepredvidljiva igra tijek koje ponekad ne mogu kontrolirati ni najbolje momčadi na svijetu, pokazao je početak utakmicu između Real Madrida i Manchester Cityja.

Nakon prvih petnaest minuta Real Madrid vodio je 2:1, na početku utakmice gledatelji su vidjeli tri tzv. pacerska pogotka od kojih se dva pogotka u mreži Cityja dogodila nakon nehotičnih reakcija stopera.

U 2. minuti Bernardo Silva iz slobodnog udarca iznenadio je vratara Lunina, koji nije postavio ni živi zid s obzirom na poziciju strijelca: lopta je prešla preko ruke neopreznog vratara Real Madrida i šokirala domaćina.

Uslijedila su dva pogotka uoči kojih su stoperi gostiju Dias i Akanji slučajno tako skrenuli loptu da vratar Ortega nije imao šanse.

Ubrzo nakon šokantnog početka utakmica se primirila u očekivanom odnosu što znači da je momčad Real Madrida u niskom bloku prepuštala igračima Cityja posjed lopte i igrala na kontre.

Većim dijelom utakmice igrači Cityja nemoćno su s loptom kružili oko zone udarca, nisu djelovali tehnički nadmoćno u sporoj u pas-igri, domaća je momčad čvrstom i agresivnom duel-igrom držala igrače Cityja daleko od Lunina.

Puno je opasnije izgledao Real Madrid u okomitim izlascima iz svoje polovice, nekoliko puta se obrana Cityja neopreznim reakcijama sama ponudila, ali u domaćoj momčadi nije bilo dovoljno raspoloženog igrača koji bi povukao potez odluke.

Zato momčad Cityja vrvi od takvih igrača, dva pogotka City je postigao sjajnim udarcima izvana na postavljenu domaću obranu, oba su bila atraktivna.

Prvo je Folden s 18 metara pogodio ljevicom desne Luninove rašlje, a onda je inače ljevak Gvardiol desnom nogom s 20 metara pogodio malu mrežicu u lijevom Luninovom kutu!

Nakon što je City poveo, Real Madrid je počeo pokazivati naznake momčadi koja zna igrati drugačije ako treba.

U 79. Modrić je donio loptu do kaznenog prostora, Vinicius je iz lijevog kuta kaznenog prostora loptom na drugoj strani pogodio Valverdea, koji je iz voleja postigao najljepši pogodak večeri što nije bilo lako.

Sva trojica hrvatskih igrača odigrali su na visokoj razini, Gvardiol je ipak pokazao razinu više, ne samo zbog pogotka.

REAL MADRID: Lunin, Carvajal, Rudiger, Tchouameni, Mendy, Valverde, Camavinga, Kroos (72 Modrić) Bellingham, Vinicius (86 Joselu), Rodrygo (71 Diaz)

MANCHESTER CITY: Ortega Moreno, Stones, Dias, Akanji, Gvardiol, Silva, Rodri, Kovačić, Foden (87 Alvarez), Haaland, Grealish

Real Madrid - Manchester City (Dias 12-ag, Rodrygo 14, Valverde 79/B. Silva 2, Foden 66, Gvardiol 71)

Tko god je pomislio da Bayern ima slabe igrače zato jer igra slabo u Bundesligi u utakmici protiv Arsenala uvidio je što znači kada pravi igrači imaju pravi pristup utakmici.

Bayern je u prvoj utakmici protiv Arsenala pokazao da nitko nema pravo unaprijed otpisivati momčad sastavljenu od igrača tako visoke klase.

Naravno da Arsenal u Munchenu neće biti podređen, ipak je riječ o ponajboljoj momčadi najjače lige na svijetu, ali Bayernove šanse sada su puno veće.

ARSENAL: Raya, White, Saliba, Gabriel, Kiwior (46 Zinchenko), Odegaard, Jorginho (66 Gabriel Jesus), Rice, Saka, Havertz (Partey 86), Martinelli (66 Trossard)

BAYERN: Neuer, Kimmich, De Ligt, Dier, Davies, Goretzka, Laimer, Sane (66 Coman), Musiala, Gnabry (70 Guerreiro), Kane

Arsenal - Bayern 2:2 (Saka 12, Trossard 76/Gnabry 18, Kane 32-11m)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.