RIJEKA - RB SALZBURG Matjaž Kek: Dugo nisam osjetio tako dobru reakciju igrača

Utorak, 01. kolovoza 2017. 18:41 Napisao/la  SC

Ne volim dijeliti utakmice na sudbonosne i one koje nisu sudbonosne. Za godinu dana ili za dva tjedna opet će doći neka sudbonosna utakmica, kaže trener Rijeke


Nogometaši Rijeke u srijedu (20.45) igraju uzvratnu utakmicu 3. pretkola, zadnji trening uoči utakmice protiv RB Salzburga odradili su u Vratima.

U svježijem goranskom okruženju glave su hladnije i misli bistrije iako nitko ne može pobjeći od pomisli da se Rijeka nalazi vrlo blizu play-offa    Lige prvaka:

- Izuzetno nas veseli da je pred nama utakmica uoči koje Rijeka može razmišljati o tome da prođe u iduće kolo Lige prvaka, rezultat iz prve utakmice objema momčadima daje šanse za prolazak. Očekujem pravu utakmicu u pravom nogometnom ambijentu. Naša je želja da prođemo, da odigramo kvalitetno i prije svega moramo razmišljati o svojoj kvaliteti. Pogledali smo još jednom prvu utakimicu i vidjeli stvari koje nisu bile dobre u prvoj utakmici, a bilo je dijelova utakmice u kojima smo izgledali kao prava  momčad. Što se tiče momčadi, Bradarić je u ponedjeljak napustio trening zbog bolova, upravo sam dobio informaciju da je Matei otišao u bolnicu zbog problema s probavom, vjerojatno zbog virusa. Ta dvojica igrača vjerojatno neće biti na raspolaganju za utakmicu. Ali veseli me da igrači dižu formu, veseli me pozitivna atmosfera u momčadi, dugo nisam osjetio tako dobru reakciju igrača kao nakon utakmice protiv Istre. Postoji velika želja da se nešto napravi iako će se nogomet igrati i nakon utakmice protiv Salzburga. Imam veliko povjerenje u igrače koji će sigurno dati sve od sebe što je nekad dovoljno, a nekad nije. Tako je to u sportu, kaže trener Rijeke Matjaž Kek.

O jedinstvenoj prilici da Rijeka uđe u play-off Kek kaže sljedeće:

- Svaka je utakmice zasebna, svaka dolazi u određenom trenutku. Ne volim dijeliti utakmice na sudbonosne i one koje nisu sudbonosne. Za godinu dana ili za dva tjedna opet će doći neka sudbonosna utakmica.

Nekoliko dana nakon što se otvorila sjeverna tribina, Rujevica je prvi put rasprodana:

- Lijepo je vidjeti da je stadion rasprodan, odmah se naježim. Osjećam veliki respekt prema navijačima i respekt prema ljudima koji su u tako kratkom roku uspjeli izgraditi tribinu što se već osjetilo u utakmici protiv Istre, kada je grunulo sa sjevera. Moramo respektirati protivnike i njihove navijače,  europske utakmice često se gledaju kroz drugačije naočale nego domaće utakmice i zato upućujem apel svim da pokažemo kako Rijeka izgleda u pravom svijetlu, poručuje Kek.

Što se pripreme utakmice tiče sve je poznato u objema momčadima, teško da treneri na ovakvoj razini natjecanja mogu iznenaditi jedan drugoga:

- O iznenađenjima se može govoriti ovisno o tome kako gledaš na utakmicu. Rekao sam da smo odgledali utakmicu zajedno, analzirali smo i dobre i loše stvari, ne volim puno govoriti igračima, oni su dovoljno inteligentni da znaju kada je nešto dobro i kada nije dobro. Uvijek nešto tražiš čime bi mogao iznenaditi ili isprovocirati protivnika, ali danas se zna kako se igra nogomet u Europi, što smo vidjeli u Salzburgu. Nema tu velike filozofije: brzina, eksplozija, dobra tehnika, brza transformacija... Faktor iznenađenja često može postati neka sitnica, mala stvar koja odluči utakmicu, govori Kek.

Rijeka ima prednost (1:1) zbog pogotka u gostima, što znači da se ne treba bespotrebno izlagati kontrama gostiju:

-  Njihova brza tranzicija pokazala se opasnom u Salzburgu tri, četiri puta kada smo loše stajali i dali im previše prostora. Tada su nam nekoliko  puta  izlašli pred gol. O tome kako ih treba zaustaviti pričat  ćemo između nas,  rekao sam da je  momčad Salzburga sastavljena od kvalitetnih pojedinaca. To što smo dobro ušli u sezonu, a oni odigrali neodlučeno u zadnjoj utakmici ne znači puno. Igramo utakmicu koja odlučuje što smo htjeli prije prve utakmice, imamo aktivan rezultat. Šteta što neki igrači nisu u Salzburgu bili na fizičkom nivou, koji je bio potreban za onakve utakmice. Nešto ćemo složiti da bismo se pokazali kvalitetnima kroz igru i pamet, kroz bolje razumijevanje igre, zaključuje Kek.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.