RB SALZBURG - RIJEKA Matjaž Kek još nije izgubio na gostovanjima u pretkolima

Srijeda, 26. srpnja 2017. 12:12 Napisao  I. V.

 Keku u večerašnjoj utakmici može računati na osmoricu igrača, koji su bili u početnoj postavi utakmice protiv Basaksehira na Rujevici s time da Bradarić nije igrao zbog žutih kartona


Nogometaši Rijeke večeras (18.45) u Salzburgu igraju prvu utakmicu 3. pretkola Lige prvaka.

Domaćini očekuju da će Red Bull Arena, nekadašnji Wals-Siezenheim stadion, biti poluprazna, utakmicu će gledati oko 15.000 gledatelja što dovoljno govori o statusu momčadi austrijskog prvaka u svom gradu. Povrh toga, prema najavama oko dvije tisuće gledatelja dolazi iz Rijeke.

Što se tiče terena, igraju momčadi o kojima se sve zna. Ako ne bude iznenađenja u pristupu, nastupi obiju momčadi jamče izrazito natjecateljsku utakmicu tijekom koje će uspjeh riječke momčadi prvi put ove sezone izravno ovisiti o učinkovitosti defenzivnog bloka.

Salzburgov trener Marco Rose (40) nikada u karijeri nije  igrao protiv jače momčadi od Rijeke, debitant na klupi austrijskog prvaka do sada je igrao dvije utakmice protiv Hiberniasa u 2. pretkolu Lige prvaka i protiv Wolfsbergera u 1. kolu austrijskog prvenstva.

- Rijeka ima pametnog trenera s dobrim idejama, momčad visoke individualne kvalitete. Uspjeli su smijenuti Dinamo s trona, to puno govori. Imamo dobru momčad i vjerujemo u prolaz. Znamo i da Rijeka ima malen stadion, zbijen, s fantastičnim navijačima, ali takvi su i naši, kazao je Rose.

Otkada je Dietrich Mateschitz 2005. godine preuzeo klub,  RB Salzburg je osam puta bio prvak i nikada nije doživio domaći poraz u 3. pretkolu Lige prvaka.

U 3. pretkolu samo je Fenerbahce u sezoni 2013/14 uspio odigrati neodlučeno (1:1), u Ligi prvaka dva domaća poraza RB Salzburg je doživio u play-offu.

Prošle sezone od Dinama (1:2), u sezoni 2010/11 od Hapoela (2:3).

S druge strane Rijeka u mandatu Matjaža Keka nikada nije izgubila na gostovanjima u pretkolima Lige prvaka i Europske lige, što više govori o Keku nego o Rijeci.

 Nije Kek na gostovanjima izgubio ni od Stuttgarta (2:2), ni od Basaksehira (0:0), ali još nije igrao 3. pretkolo Lige prvaka.
 
 Izazov Lige prvaka Keku je bitno olakšan činjenicom da u večerašnjoj utakmici može računati na čak osmoricu igrača (Prskalo, Zuta, Elez, Ristovski, Maleš, Mišić, Vešović, Gavranović), koji su bili u početnoj postavi utakmice pretkola Europske lige protiv Basaksehira na Rujevici.
 
 S time da Bradarić u uzvratu nije igrao zbog žutih kartona.  
 
Zadnjih pet sezona RB Salzburg pet puta uzastopce igrao je pretkola Lige prvaka, četiri puta kao prvak, jednom (2012/13) kao doprvak. Dvaput je igrao u play-offu, nikada nije uspio ostvariti plasman u skupine Lige prvaka.

Evo svih europskih nastupa RB Salzburga u zadnjih pet sezona:

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.