Borussia Dortmund ostvarila plasman u finale dvjema pobjedama protiv PSG-a

Utorak, 07. svibnja 2024. 22:59 Napisao/la  SC

Imala je Borussia obilje sportske sreće, čak četiri puta tresao se okvir vratiju oko vratara Kobela u drugom poluvremenu

Hummels ovako odlučio pobjednika
Hummels ovako odlučio pobjednika

Nogometaši Borussije Dortmund ostvarili su plasman u finale Lige prvaka treći put u klupskoj povijesti nakon što su dvaput pobijedili PSG u polufinalnim utakmicama istim rezultatom (1:0).

Kylian Mbappe nevidljivo se oprostio od dresa PSG-a u objema utakmicama polufinala Lige prvaka, što je bio ključ uspjeha momčadi Edina Terzića.

Hrvatski stručnjak znalački je u objema utakmicama zatvarao (među)prostore oko najboljega napadača današnjice, svaki put njemačka je momčad udvajala Mbappea s loptom u zoni udarca.

Povrh toga imala je Borussia obilje sportske sreće, čak četiri puta tresao se okvir vratiju oko vratara Kobela u drugom poluvremenu.

U 47. minuti Zaïre-Emery je iz blizine pogodio vratnicu, u 61. minuti Mendes je pogodio vratnicu s 25 metara, u 86. minuti Mbappe je loptu nespretno od travnjaka poslao u gredu s 10 metara, u 88. minuti Vitinha je silovotio loptu s 20 metara poslao u gredu...

U 50. minuti Hummels je iskoristio veliku nesmoretnost domaće obrane, točnije, Marquinhos je pustio stopera Borussije nakon ubačaja iz kuta, iskusni branič lakoćom se naklonio i glavom loptu poslao u mrežu - 0:1.

U prvom dijelu njemačka je momčad puno bolje kontrolirala utakmicu, PSG je izgledao potpuno nemoćno, u 35. minuti Donnarumma je dobrom reakcijom spriječio Adeyemija da već u prvom poluvremenu osigura gostima prednost.

PSG: Donnarumma, Hakimi, Marquinhos, Beraldo, Mendes, Vitinha, Zaïre-Emery (76 Kang-in), Ruiz (63 Asensio), Dembélé, Mbappé, Ramos (63 Barcola)

BORUSSIA DORTMUND: Kobel, Ryerson, Hummels, Schlotterbeck, Maatsen, Sabitzer, Can, Sancho (67 Süle), Brandt (85 Nmecha), Adeyemi (56 Reus), Füllkrug

Uzvratna utakmica polufinala Lige prvaka: PSG - Borussia Dortmund 0:1 (0:1) (Hummels 50)
* u zagradi rezultat prve utakmice

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.