Liga prvaka: Nenad Bjelica prvi poraz doživio u utakmici protiv Real Madrida

Utorak, 12. prosinca 2023. 23:07 Napisao/la  SC

Luka Modrić nije iskoristio kazneni udarac u Berlinu, Luka Sučić jedini strijelac za Salzburg u porazu

Liga prvaka: Nenad Bjelica prvi poraz doživio u utakmici protiv Real Madrida

Liga prvaka - 6. kolo

Bayern, Kopenhagen, Real Sociedad, Inter, Real Madrid i Napoli plasirali su se u završnicu Lige prvaka, nakon zadnjega kola Braga, Benfica i Galatasaray nastavljaju natjecanje u Europskoj ligi.

Real Madrid rutinski je ostvario pobjedu u Berlinu, Nenad Bjelica doživio je u trećoj utakmici prvi poraz na klupi Union Berlina.

Union Berlin trebao je ostvariti prvu pobjedu u Ligi prvaka i najveću pobjedu u klupskoj povijesti da bi se plasirao u Europsku ligu nakon što je Braga već nakon malo više od pola sata gubila 0:2 u Napulju.

U 45. minuti Ronnow je obranio kazneni udarac, Modrić je loptu poslao po sredini vratiju, danski vratar nogom je odbio loptu.

Odmah na drugoj strani stigla je kazna, Alaba je tehnički pogriješio, Volland je stigao do lopte prije Ceballosa i postao sretni strijelac - 1:0.

U 56. minuti Ronnow je obranio još jedan zicer, rukom je mahinalno skrenuo loptu koju je Rodyrgo glavom poslao prema vratima iz blizine.

U 61. minuti Rodyrgo je ubacio zdesna, Joselu je nadvisio čuvara i glavom izjednačio - 1:1.

U 73. minuti Joselu je ispred prve vratnice loptu skrenuo glavom tako da je prošla pokraj iznenađenog Ronnowa uz bližu vratnicu - 1:2.

U 85. minuti pogodio je izvana Kral, kratko je trajala nada u eventualnu senzaciju.

U 89. minuti Ceballos je uz malo sreče loptu poslao uz vraticu u mrežu, Real Madrid ostvario je šestu pobjedu.

Josip Juranović igrao je u početnoj postavi Union Berlina.

Benfica je pobjedom u Salzburgu ostvarila plasman u Europsku ligu, Luka Sučić smanjio je vodstvo gostiju, ali domaćini nisu uspjeli ostat neporaženi čime bi ostali u Europi.

Kopenhagen je pobjedom protiv Galatasaraya priredio iznenađenje plasmanom u završnicu Lige prvaka, nije iznenađenje da je Manchester United ispao iz europskih natjecanja domaćim porazom od Bayerna.

Skupina A: Kopenhagen - Galatasaray 1:0 (Lerager 58), Manchester United - Bayern 0:1 (Coman 71)
Poredak: Bayern 16, Kopenhagen 8, Galatasaray 5, Manchester United 4

Skupina B: Inter - Real Sociedad 0:0, Salzburg - Benfica 1:3 (Sučić 57/Dia Maria 32, Rafa Silva 45+1, Cabral 90+2)
Poredak: Real Sociedad 12, Inter 12, Benfica 4, Salzburg 4

Skupina C: Union Berlin - Real Madrid 2:3 (Volland 45+1, Kral 85/Joselu 61, 73, Ceballos 89), Napoli - Braga 2:0 (Saatci 9-ag, Osimhen 33)
Poredak: Real Madrid 18, Napoli 10, Braga 4, Union Berlin 2

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.