Nenad Bjelica mora pobijediti Real Madrid da bi ostao u Europi

Utorak, 12. prosinca 2023. 09:52 Napisao/la  SC
Prvo slavlje na klupi berlinske momčadi
Prvo slavlje na klupi berlinske momčadi

Nenad Bjelica u utorak vodi momčad Union Berlina drugi put u Ligi prvaka, od 21 sat počinje spektakl u Berlinu.

Union Berlin u zadnjoj utakmici u skupini igra protiv Real Madrida, utakmica je itekako bitna za njemačku momčad koja još uvijek ima izglede plasirati se u završnicu Europske lige:

- Igrati protiv Real Madrida najviši je nivo koji možete dosegnuti u nogometu. Imam lijepe uspomene na utakmicu protiv njih u moje vrijeme u Španjolskoj, veselim se utakmici. Mi smo odigrali odlično u Bundesligi i kada nakon toliko vremena opet pobjedite, onda ima samopouzdanja u idućoj utakmici. To je jedino što očekujem od svojih igrača. Ako ponovimo onakav pristup, siguran sam da ćemo biti odlični, rekao je Bjelica.

Bjelica je na klupi Union Berlina debitirao u Ligi prvaka, u Bragi je Union Berlin odigrao neodlučeno (1:1) iako je veći dijelom utakmice imao igrača više.

U Bundesligi debitirao je pobjedom (3:1) protiv Borussije (M), Union Berlin ostvario je prvu pobjedu nakon 16 utakmica u svim natjecanjima.

Da bi mogao nastaviti natjecanje u Europi, Union Berlin mora pobijediti Real Madrid, koji ima maksimalni učinak.

Istodobno Napoli mora pobijediti Bragu, koja ima bolji međusobni skor s Union Berlinom u slučaju da se momčadi bodovno izjednače.

Poredak: Real Madrid 15, Napoli 7, Braga 4, Union Berlin 2

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.