Mats Hummels i Marco Reus opet na Wembleyu, Manuel Neuer ima priliku ostvariti isto

Srijeda, 08. svibnja 2024. 10:34 Napisao/la  SC

Bernabeu je jedan od najtežih stadiona, ali nije nemoguće pobijediti, smatra Thomas Tuchel

Finalisti Lige prvaka
Finalisti Lige prvaka

U srijedu (21) na Santiago Bernabeu uzvratnu utakmicu polufinala Lige prvaka igraju Real Madrid i Bayern!

Nakon što je Borussia Dortmund elimirala favorizirani PSG i ostvarila plasman u finale koje se igra na Wembleyu, njemački mediji stidljivo spominju reprizu finala Lige prvaka odigranog prije 11 godina na istom stadionu.

Na kraju sezone 2013/24 u finalu na Wembleyu igrali su Bayern i Borussia Dortmund, trojica igrača aktivni su svjedoci finala u kojemu je Bayern pobijedio 2:1 pogocima Marija Mandžukića (60) i Arjena Robbena (89).

Mats Hummels i Marco Reus (Borussia D.) opet će igrati finale na Wembleyu, Manuel Neuer (Bayern) ima istu priliku u srijedu navečer.

- Bernabeu je jedan od najtežih stadiona, ali nije nemoguće pobijediti. Odigrali smo jako dobru prvu utakmicu, ali nažalost nismo pobijedili (2:2). Zbog prednosti domaćega terena Real Madrid moža ima prednost 51 posto. Kad dan prije ovakve utakmice sretneš Emilija Butraguena i on te prepozna, to je nešto posebno. To je naravno jedan od najvećih klubova na svijetu. Mi smo također veliki klub, zato je ovo velika utakmica. Igramo polufinale da bismo došli do finala, igramo za Wembley i ništa više! Na kraju, u ovakvim klubovima uvijek se sudi po rezultatu, kazao je trener Bayerna Thomas Tuchel prije utakmice.

Dok se Tuchel priprema ući u povijest Bayerna, svi njemački mediji spekuliraju da je Hansi Flick blizu klupe Bayerna nakon što je otpala mogućnost da zamjeni Xavija na klupu Barcelone.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.