Soudani i Fernandes odveli Dinamo u Ligu prvaka nakon velikog preokreta

Srijeda, 24. kolovoza 2016. 23:09 Napisao/la  SC

Uzvratna utakmica play offa: RB Salzburg - Dinamo 1:2.  Produžetke tri minute prije kraja donio Junior Fernandes, Soudani u 95. minuti pogodio za pobjedu

Nije ga bilo nigdje, a onda je svoju momčad odveo u Ligu prvaka. El Arabi Hilal Soudani poznat je i kao Mr Derby još je jednom usrećio navijače Dinama.

U 95. minuti sjajnu je kontru povukao Junior Fernandes koji je odlično uposlio Alžirca. Njegov prvi pokušaj obranio je Walke no iz popravnog Soudani loptu glavom šalje u praznu mrežu za 1:2 i Ligu prvaka.

Zlatko Kranjčar pogodio je sa uvođenjem Gordona Schieldenfelda u 83 minuti i to u vrh napada.

Dvije minute po ulasku sjajno je prsima uposlio Soudanija koji je pucao preko vratiju a u 87. minuti je nakon ubacivanja Stojanovića nadvisio Ćaletu Cara a Junior Fernandes je iz prve zabio za produžetak.

Ždrijeb skupina Lige prvaka na rasporedu je sutra (četvrtak) u 18 sati, a Dinamo će biti u najlošijem, četvrtom šeširu.

Dinamo je opasno živio i u nastavku. Škotski sudac Craig Thompson oštetio je Austrijance ne dosudivši očiti kazneni udarac kada je u 62 minuti Sigali u kaznenom prostoru rukom zaustavio udarac Hintereggera.

Osim pogotka Dinamo je najveću prigodu propustio u 70. minuti nakon kombinacije dvojce najboljih Dinamovaca. Petar Stojanović je ubacio a Junior Fernandes je sa pet metara dobro pucao ali je Walke još bolje obranio.

Već nakon prvoga kornera domaći su u osmoj minuti mogli poentirati kada je Sigali nespretno vratio loptu prema Eduardu.

Samo minutu kasnije Berisha je nakon što ga je sjajno sa desne strane uposlio Schwengler iz izgledne pozicije pucao preko gola.

Tek u 24. minuti Dinamo je preko kapetana Antolića uputio prvi udarac prema vratima Walkea i najavio buđenje modrih.

U 38. minuti Laimer je ubacio prizemnu loptu koja je putovala paralelno sa gol crtom no srećom po hrvatskog prvaka nije bilo nikoga da ju pospremi u mrežu.

Najbolju prigodu u prvom dijelu hrvatski je prvak imao u 44. minuti, sa lijeve strane ubacio je Stojanović a Fernandes je glavom pucao ravno u Walkea.

RB SALZBURG: Walke, Ćaleta-Car, Ulmer, Schwegler (46 Leiner), Hinteregger, Lazaro (61 Samassekou), Laimer, Berisha, Bernardo, Soriano, Wamberto (67 Minamino).

DINAMO: Eduardo, Pivarić, Sigali, Benković, Jonas (73 Pavičić), Antolić (83 Schieldenfeld), Rog, Stojanović, Fernandes, Soudani, Henriquez (62 Ćorić).

Uzvratna utakmica play offa RB Salzburg - Dinamo 1:2 nakon produžetaka (Lazaro 22/Junior Fernandes 87, Soudani 95)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.