Liga prvaka: Real Madrid treći put u finalu, Bayern ima razloga žaliti, Modrić i Kovačić pišu povijest

Utorak, 01. svibnja 2018. 22:50 Napisao/la  SC
Sergio Ramos i Navas
Sergio Ramos i Navas

Real Madrid treći put uzastopno igra u finalu Lige prvaka.

Nakon eliminacije Bayerna u polufinalu, Real Madrid ima priliku ući u povijest kao prvi klub koji je triput uzastopnu osvojio Ligu prvaka u ovakvom formatu.

Nakon što je Kimmich već u 3. minuti postigao pogodak, Benzema je postigao dva dva pogotka Bayernu od kojih drugi spada u raritetne.

Ulreichovu smiješnu pogrešku u 46. minuti teško je opisati riječima, jednostavno treba je vidjeti!

Tolisso je vratio loptu malo slabije nego što je trebalo, ali je Ulreich imao dovoljno vremena i prostora reagirati kako hoće...

Vratar Bayerna kao da se prestrašio natrčalog Benzeme, nespretno se u padu sapleo preko lopte koja je prošla kraj njegove noge, Benzema je dotrčao i gurnuo loptu u mrežu.

Deprimirajuće za bilo koju momčad!

U 63. minuti Rodriquez je zatresao mrežu iz drugoga pokušaja, igrač Real Madrida na posudbi u Bayernu nije slavio izjednačujući pogodak.

U preostalih pola sata Bayern je trebao postići jedan pogodak za prolaz u finale.

U sadržajno najslabijoj dionici u dvjema utakmicama više je bilo nervoze nego povezane igre.

Bayern je kroz fizički pritisak uzaludno pokušao iznuditi pogrešku u obrani domaćina na čelu sa sigurnim Navasom, koji je obranio nekoliko teških udaraca i postao jezičac na vagi.

Najteže je bilo obraniti Tolissov udarac sa 14 metara u drugom dijelu i udarac Lewandowskog u prvom dijelu, Navas je oba puta munjevito reagirao...  

Cuneyt Cakir sudio je utakmicu ujednačenim kriterijem s jednom dvojbenom odlukom koja je utjecala na rezultat.

 U prvom poluvremenu nije svirao očigledno igranje rukom Marcela u kaznenom prostoru.

Luka Modrić i Mateo Kovačić imali su izrazito defenzivne zadatke, obojica su igrali  taktički disciplinirano na iznimno visokoj razini.

REAL MADRID: Navas, Lucas, Varane, Sergio Ramos, Marcelo, Asensio (88 Nacho), Kovačić (72 Casemiro), Modrić, Kroos, Benzema (72 Bale), Ronaldo

BAYERN: Ulreich, Kimmich, Hummels, Sule, Alaba, Tolisso (74 Wagner), Thiago, Muller, Rodriguez (84 Martinez), Ribery, Lewandowski

Uzvratna utakmica polufinala Lige prvaka: Real Madrid - Bayern 2:2 (4:3) (Benzema 11, 46/Kimmich 3, James Rodriquez 63)
* u zagradi je ukupni rezultat

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.