Liga prvaka: Real Madrid prošao pogotkom u 98. minuti iz kaznenog udarca

Srijeda, 11. travnja 2018. 22:58 Napisao/la  SC

Uzvratne utakmice: Real Madrid - Juventus 1:3, Bayern - Sevilla 0:0. Mario Mandžukić do odmora postignuo dva pogotka, Juventus do 98. minute vodio 3:0...

Mario Mandžukić postigao dva pogotka na Santiago Bernabeu
Mario Mandžukić postigao dva pogotka na Santiago Bernabeu

Real Madrid i Bayern plasirali su se u polufinale Lige prvaka nakon što u uzvratnim utakmicama nisu uspjeli pobijediti Juventus i Sevillu.

Dapače, Real Madrid eliminirao je Juventus zahvaljujući pogotku Ronalda u 98. minuti iz kaznenog udarca koji je šokirao igrače i navijače Juventusa.

Engleski sudac Oliver u 93. minuti dosudio je kazneni udarac nakon kontakta Benatije i Vasqueza, intezitet kontakta bio je takav da su igrači Juventusa izgubili živce.

Buffon je doslovno nasrnuo na suca, dobio je izravni crveni karton, trebalo je proći pet minuta da bi se situacija smirila i da bi Ronaldo postigao pogodak vrataru Szczesnyju...

REAL MADRID: Navas, Carvajal, Varane, Vallejo, Marcelo, Kroos, Casemiro (46 Lucas), Modrić (75 Kovačić), Isco, Ronaldo, Bale (46 Asensio)

JUVENTUS: Buffon, De Sciglio (17 Lichtsteiner), Benatia, Chiellini, Alex Sandro, Khedira, Pjanić, Matuidi, Costa, Higuain (90+6 Szczesny), Mandžukić

Mario Mandžukić dvama pogocima od odmora zanijemio je navijače Real Madrida na Santiagu Bernabeu.

Dvaput ja Mandžukić sjajno reagirao na ubačaje zdesna, dvaput je udarcima glavom svladao Navasa.

Prvi put nakon što je Khedira precizno ubacio, drugi put nakon što je nadskočio Carvajala nakon ubačaja Lichtsteinera.

Igrao je Juventus onako kao što se očekivalo od momčadi uglednog kluba: samopouzdano, čvrsto i odlučno kao da Real Madrid utakmicu nije počeo s prednošću od tri pogotka.

Jako je dobro funkcionirala obrana Juventusa u zadnjoj trećini, jasno da se protiv momčad za koju igra Ronaldo mora računati na povremene probleme.

Najveći je riješio Buffon koji je obranio udarac Isca iz zatvorene, ali obećavajuće pozicije. Varane je nakon prekida glavom loptu poslao u gredu...

Ništa se nije promijenio u nastavku, igralo se atipično otvoreno za Juventus: za pogodak više!

U takvoj igri Juventus je i dalje djelovao vrlo goropadno i samouvjereno u protoku lopte koja je opasno kolala oko kaznenog prostora domaćina.

U 61. minuti Douglas Costa je ubaci iz pozadine, Navasu je lopta ispala iz ruku, Matuidi je pritrčao i iz drugoga pokušaja zabio za nestvarnih 0:3.

I opet je Juventus iznenadio atipičnim pristupom!

Iako je anulirala prednost iz prve utakmice, momčad Juventusa nije ni pomišljala kalkulirati s produžecima, nastavilo se igrati za pogodak odluke uz stalni privid terenske nadmoći domaće momčadi.

Međutim, glavni kreatori igre domaćina (Modrić, Kross, Marcelo...) nisu imali prostora za završni pas...

Real Madrid tek je zadnjih desetak minuta ostvario takvu dominaciju da se mogla očekivati neka pogreška  pod pritiskom.

Onakva kakva se dogodila kada je sudac Oliver dosudio kazneni udarac za Real Madrid.

BAYERN: Ulreich, Kimmich, Boateng, Hummels, Rafinha (87 Sule), Javi Martinez, Robben, Muller, James Rodriguez, Ribery (71 Alcantara), Lewandowski (77 Wagner)

SEVILLA: Soria, Jesus Navas, Mercado, Lenglet, Escudero, N’Zonzi, Banega, Sarabia (70 Ramirez), Vazquez (81 Nolito), Correa, Ben Yedder (65 Muriel)

Bayern je osigurao prolaz u polufinale u uzvratnoj utakmici bez pogodaka.

Iako je bavarska momčad očekivano dominirala, Sevilla je dokazala da nije slučajno igrala u četvrtfinalu.

Ukupno gledano španjolska momčad ostavila je jako dobar dojam, bolji u prvoj utakmici koju je Bayern pobijedio.

Uzvratne utakmice četvrtfinala Lige prvaka: Real Madrid - Juventus 1:0 (4:3) (Ronaldo 90+8-11m/Mandžukić 2, 37, Matuidi 61), Bayern - Sevilla 0:0 (2:1)
* u zagradama su ukupni rezultati

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.