Liga prvaka: Monaco slavio u Dortmundu, Mbappe zabio dva puta, jednom iz zaleđa

Srijeda, 12. travnja 2017. 20:54 Napisao/la  SC

Prva utakmica četvrtfinala: Borussia (D) - Monaco 2:3

Monaco je slavio u Dortmundu, a nakon 1:3 vodstva gostiju nadu domaćima za uzvrat vratio je Kagawa pogotkom za konačnih 2:3.

Počelo je loše za domaće. Sokratis je skrivio kazneni udarac, izvođač za Monako bio je Fabinho koji je pucao pored lijeve stative. Ipak dvije minute kasnije Monaco dolazi u vodstvo zahvaljujući Mbappeu koji je iskoristio na najbolji način asistenciju Lemara. Snimka pokazuje kako je Mbappe bio u zaleđu.

Borussia je mogla izjednačiti u 31. minuti kada je Ginter pronašao Kagawu koji promašuje gol za nekoliko centimetara.

U 35. minuti zahvaljujući nespretnosti Svena Bendera koji je u petercu pokušao glavom izbiti loptu nakon kornera, ali je prevario svoga vratara, Monaco povećava vodstvo na 0:2.

U 57. minuti kombinacija Kagawe i Dembelea završava pogotkom za smanjenje gostujuće prednosti 1:2.

Falcao iz peterca u 76. minuti loptu šalje za malo preko prečke. Ipak  tri minute kasnije Monaco još jednom povećava vodstvo. Mbappe je iskoristio domaću pogrešku i pogodio drugi puta mrežu Njemaca.

Borussia se ne predaje. U 84. minuti Pulisic se upisuje u asistente, a Kagawa u strijelce za 2:3.

Domaći su mogli izjednačiti u prvoj minuti sudačke nadoknade, ali Aubameyang je propustio veliku priliku nakon primanja centaršuta sa strane unutar šesnaesterca. Pucao je snažno, ali je lopta otišla malo preko prečke.

BORUSSIA (D): Burki, Ginter, Sokratis, Bender (46 Sahin), Piszczek, Kagawa, Weigl, Schmelzer (46 Pulisic), Dembele, Guerreiro, Aubameyang

MONACO: Subašić, Toure, Glik, Jemerson, Raggi, Silva (66 Dirar), Fabinho, Moutinho, Lemar, Falcao (85 Germain), Mbappe

Prva utakmica četvrtfinala: Borussia (D) - Monaco 2:3 (Dembele 57, Kagawa 84/ Mbappe 19, 79, Bender 35-ag)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.