Liga prvaka: Marin Tomasov prošao, Diego Živulić ispao u trećem pretkolu

Srijeda, 02. kolovoza 2017. 20:40 Napisao/la  SC

Treće pretkolo: Viktoria Plzen - Steaua 1:4, Legia - Astana 1:0. Tomasov nije bio u konkurenciji za sastav, ali je prošao, dok je Živulić igrao, ali i ispao. Prolazak Maribora, ispadanja Vardara i Partizana.

Osim nogometaša Rijeke, nekolicina hrvatskih igrača također je bila aktivna u večerašnjim susretima trećeg pretkola Lige prvaka. Upravo bivši igrač kluba s Rujevice, Diego Živulić nije uspio proći u izlučnu rundu kvalifikacija. Njegova Viktoria iz češkog Plzena kod kuće je teško poražena od rumunjske Steaue (1:4). Time je iskompromitiran aktivan rezultat od 2:2 kojeg su Česi donijeli iz Bukurešta. Živulić je u igri bio do 63. minute.

Za razliku od njega, iako ga nije bilo u kadru za susret varšavske Legije i njegove Astane, Marin Tomasov s kazahstanskim je klubom prošao dalje obranivši prednost iz prvog susreta.

Ispao je i Club Brugge, sastav hrvatskog trenera Ivana Leke koji je u Istanbulu izgubio s 2:0 od lanjskog europskog krvnika Rijeke, Basaksehira. Veliki posao na Islandu novom je pobjedom napravio Maribor, a s istih je 0:1 Celtic našeg Joze Šimunovića slavio u norveškoj kod Rosenborga i također prošao u playoff-rundu.

Iako je u prvom, kijevskom susretu domaći Dinamo protiv švicarskog Young Boysa slavio 3:1, Švicarci su pobjedom od 2:0 dostigli taj rezultat. Ispao je tako hrvatski reprezentativni stoper Domagoj Vida. U srijedu su posljednje utakmice u Ligi prvaka ove sezone odigrali Marko Livaja i Jurica Buljat, čiji su BATE, odnosno AEK također ispali iz natjecanja.

Ždrijeb playoff-runde Lige prvaka bit će u petak od 12 sati u Nyonu. Poraženi iz trećeg pretkola sele se u Europsku ligu, ždrijeb čijeg je playoffa sat vremena kasnije.

Liga prvaka - 3. pretkolo, uzvratni susreti:
BATE Borisov (Bjelorusija) - Slavia Prag (Češka) 2:1 (0:1)
CSKA (Rusija) - AEK (Grčka) 1:0 (2:0)
APOEL (Cipar) - Vitorul (Rumunjska) 4:0 (0:1)
Basaksehir (Turska) - Club Brugge (Belgija) 2:0 (3:3)
Kopenhagen (Danska) - Vardar (Makedonija) 4:1 (0:1)
Viktoria Plzen (Češka) - Steaua (Rumunjska) 1:4 (2:2)
Young Boys (Švicarska) - Dinamo Kijev (Ukrajina) 2:0 (1:3)
Hafnarfjordur (Island) - Maribor (Slovenija) 0:1 (0:1)
Ludogorec (Bugarska) - Hapoel Beer-Sheva (Izrael) 3:1 (0:2)
Ajax (Nizozemska) - Nice (Francuska) 2:2 (1:1)
Legia (Poljska) - Astana (Kazahstan) 1:0 (1:3)
Olympiacos (Grčka) - Partizan (Srbija) 2:2 (3:1)
Rosenborg (Norveška) - Celtic (Škotska) 0:1 (0:0)
* u zagradama su rezultati prvih susreta

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.