Liga prvaka: Mario Mandžukić protiv Ivana Rakitića, europski velikani večeras igraju u Torinu

Utorak, 11. travnja 2017. 09:30 Napisao/la  SC

Prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka (20.45): Juventus - Barcelona, Borussa Dortmund - Monaco

Mario Mandžukić protiv Ivana Rakitića, Juventus protiv Barcelone!

Večeras se igraju dvije utakmice četvrtfinala Lige prvaka, veća medijska pozornost usmjerena je prema Torinu.

Utakmica dvaju velikana europskog nogometa ima hrvatski predznak, Rakitić i Mandžukić igrali su četiri puta jedna protiv drugoga.

 Rakitić je triput pobijedio, Mandžukić nema pobjedu!

Prvi put su igrali međusobno u Bundesligi 2010. godine, Mandžukićev Wolfsburg i Rakitićev Schalkea osigrali su 2:2.

U sezoni 2014/15 Mandžukić je u dresu Atletica doživio tri poraza od Barcelone, a Rakitić posebno pamti finale Lige prvaka kada je postao europski prvak i postigao pogodak protiv Juventusa.

- Juventus je odličan u svim segmentima igre. Vrše visok pritisak, povlače se na vrijeme, odlični su u vezi i u napadu. Ali mi ćemo pokušati nametnuti svoju igru. U ovoj fazi natjecanja bolje je igrače smirivati nego ih dodatno nabrijavati uoči utakmice, rekao je trener Barcelone Luis Enrique.

Zanimljivo je da Gianluigi Buffon nikada nije primio gol od Messija:

- Imao sam sreću da se nisam tako često susretao s njim, a i uvijek sam imao odlične obrambene igrače ispred sebe. Barcelona ima posebnu filozofiju igre koju njeguje već godinama i koja joj donosi rezultate. Mi smo imali neke poteškoće u posljednjih 10 godina, ali sada smo pri vrhu i tamo želimo ostati što duže. Vjerujem da je Barcelona najjača momčad koju smo mogli izvući i dobro će nam doći da vidimo koliko vrijedimo, kaže Buffon.

U drugoj utakmici igraju Borussia Dortmund i Monaco za koji ove sezone sjajno brani Danijel Subašić.

Utakmica u Dortmundu vjerojatno atraktivnija za gledanje buudći da igraju dvije momčadi koje beskompromisno teže nadigravanju.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.