Liga prvaka: Lyon pregazio Dinamo za sat vremena, nemoćni hrvatski prvak

Srijeda, 14. rujna 2016. 22:32 Napisao/la  SC

Skupina H, 1. kolo: Lyon - Dinamo 3:0, Juventus - Sevilla 0:0. Mario Mandžukić sjedio na klupi,  Marko Pjaca ušao u 86. minuti utakmice protiv Seville


Nogometaši Dinama doživjeli su uvjerljiv poraz u Lyonu (0:3), u prvoj utakmici Lige prvaka oko sat vremena momčad hrvatskog prvaka bila je prepuštena na milost i nemilost igrača Lyona.

Liga prvaka drugi je nogometni svijet za hrvatske klubove! Uoči utakmice nadali su se u Dinamu da će možda iskoristiti krizno razdoblje u Lyonu, ali nogomet koji se igra na ovako visokoj razini podrazumijeva nešto više od najava u medijima.

Dinamo ni taktički, ni fizički nije bio u stanju pratiti ritam igre Lyona igrači kojega su toliko dominirali u duelima da hrvatski prvak nije imao šanse.

S ovakvim pristupom i intezitetom igre Dinamo neće imati šanse ni u jednoj utakmici Lige prvaka, dok na način igre Zlatka Kranjčara ne treba trošiti riječi.

Onako kako je Dinamova momčad stajala u obrambenom bloku, posebice u međuprostoru između linija, ne može se igrati ozbiljan natjecateljski nogomet na ovakoj razini.

Bez obzira što je Lyon prema kvaliteti vrlo daleko od najboljih europskih klubova, francuska je momčad u utakmici protiv Dinama izgledala kao da je kandidat za europskog prvaka.

U 13. minuti Tolisso je postigao pogodak glavom nakon što je nadskočio statičnog Stojanovića, u 49. minuti Ferri je postigao pogodak nakon što je prebacio Šempera na desnoj strani praznog kaznenog prostora.

Pogodak Corneta (57) tipičan je iskaz konfuzije u rasporedu obrane Dinama, dvojica francuskih igrača jednom izmjenom lopte izbacili su iz igre četvoricu igrača Dinama.

Nakon sat vremena Lyon je fizički pao, u zadnjih pola sata Dinamo je imao dvije prilike iskoristiti slabosti francuske momčadi.

U 62. minuti Soudani je neshvatljivo s pet matara pogodio gredu kada je stajao sam ispred praznih vratiju, Šitum je u 86. minutu također pogodio gredu kada se pojavio sam na lijevoj strani kaznenog prostora.

LYON: Lopes, Morel, N'Koulou, Yanga-Mbiwa, Darder, Gonalons (Tousart), Ferri, Tolisso (78 Ghezzal), Rybus, Rafael, Cornet (72 Kalulu)

DINAMO: Šemper, Pivarić, Schildenfeld, Benković, Stojanović, Machado (67 Šitum), Jonas (85 Gojak), Ćorić (53 Fiolić), Pavičić, Soudani, Fernandes

Mario Mandžukić sjedio je na klupi, dok je Marko Pjaca ušao u 86. minuti utakmice protiv Seville.

Juventus i Sevilla odigrali su jedinu utakmicu večeri bez pogodaka

Skupina H, 1. kolo: Lyon - Dinamo 3:0 (Tolisso 13, Ferri 49, Cornet 57), Juventus - Sevilla 0:0

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.