Liga prvaka: Juventus postao prvi finalist, Mario Mandžukić svladao Danijela Subašića

Utorak, 09. svibnja 2017. 22:34 Napisao/la  SC

Uzvratna utakmica polufinala Lige prvaka: Juventus - Monaco 2:1

Nogometaši Juventusa očekivano su se plasirali u finale Lige prvaka nakon što su uzvratnoj utakmici pobijedili Monaco rezultatom 2:1.

 Juventus je finale praktično osigurao nakon prve utakmice pobjedom od 2:0 da bi nakon uzvratne utakmice potvrdio kvalitetu momčadi koja se u finale plasirala bez poraza.

Nakon što je mladi Mbappe pogodio stativu u 6. minuti utakmice, Juventus je u 10. minuti ostao bez ozlijeđenog Khedire, a Monaco je još desetak minuta djelovao vrlo poduzetno.

Toliko je otprilike trebalo vremena momčadi Juventusa da zauzme prepoznatljivi stav, što znači da je pred Subašićem postajalo sve prometnije.

Zaredale su prilike Juventusa, Subašić je u 25. minuti obranio zicer Mandžukiću.  

U 33. minuti Mandžukić je pogotkom "ubio" zadnju nadu Monacu u senzaciju. Dani Alves je precizno ubacio, prvi Mandžukićev pokušaj Subašić brani, odbijenu loptu je hrvatski napadač šalje u mrežu - 1:0.

U 44. minuti Subašić je odbio loptu na 20 metara, gdje je Dani Alves  udarcme iz prve pogodio mrežu - 2:0.

Hrvatski vratar bio je najbolji igrač Monaca nakon prvog dijela.

U drugom dijelu Juventus je prepoznatljvio kontrolirao rezultat, ali nije uspio kontrolirati najveću nadu svjetskog nogometa.

U 69. minuti Mbappe je postao najmlađi strijelac u polufinalima Lige prvaka s 18 godina i 140 dana.

JUVENTUS: Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Alves, Khedira (10 Marchisio), Pjanić, Alex Sandro, Dybala (54 Cuadrado), Mandžukić, Higuain

MONACO: Subašić, Glik, Jemerson, Raggi, Sidibé, Moutinho Bakayoko (78 Germain), Silva (70 Lemar), Mendy (54 Fabinho), Mbappé, Falcao

Uzvratna utakmica polufinala Lige prvaka: Juventus - Monaco 2:1 (4:1) (Mandžukić 33, Dani Alves 44/Mbappe 69)
* u zagradi je ukupni rezultat

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.