Liga prvaka: Bayern eliminirao Juventus dvama pogocima u produžecima

Srijeda, 16. ožujka 2016. 23:37 Napisao/la  SC

Uzvratna utakmice osmine finala: Bayern - Juventus 4:2 (6:4) 


Bayern je eliminirao Juventus dvama pogocima (4:2) u produžecima uzvratne utakmice odigrane na Allianz Areni, pričuve Thiago (108) i Coman (110) za samo dvije minute raspršili su snove igrača i navijača Juventusa.

Obje momčadi utakmicu su igrale bez nekoliko standardnih igrača, kod Bayerna je nedostajao standardni stoperski par Boateng i Badstuber, nedostajali su i Javi Martinez te Robben.

Kod Juventusa nije bilo Chiellinija, iskusnog veznjaka Marchisija, a najveći hedikep torinske momčadi bio je izostanak prvog topnika Dyabale. Marijo Mandžukić utakmicu je započeo na klupi za pričuve.

Veliki šok za Bavarce dogodio se već u 5. minuti, kada je Pogba iskoristio nesporazum Alabe i Neuera, te zabio za rano vodstvo Stare dame.

U 23. minuti nesigurni Neuer umalo je stajao svoju momčad novog pogotka, na njegovu sreću neopravdano je poništen pogodak Morate. Dosuđeno je nepostojeće zaleđe!

U 28. minuti usljedio je novi šok za Bavarce. Školski izvedena polukontra Juventusa! Morata je primio loptu iz zadnje linije, prekrasno nanizao nekoliko igrača Bayerna, poslužio Cuadrada koji još bolje pogađa pokraj nemoćnog Neuera!

Pred sam kraj prvog poluvremena Cuadrado je propustio prvu meč-loptu za Juventus, međutim Neuer je odlično reagirao. Izvrsni Cuadrado i Morata s jedne strane, te s vrlo nesigurna zadnja linija Bayerna s druge strane, obilježili su prvo poluvrijeme.

Na početku drugog poluvremena ponovno ista priča. Bayern i dalje ima jalovi posjed lopte, a Juventus prijeti iz opasnih kontri. Morata je 56. minuti propustio realizirati drugu meč-loptu nakon što je nanizao nekoliko igrača Bayerna.

Mario Mandžukić u igru je ušao u 71. minuti, u razdoblju kada Bayern počeo polako preuzimati inicijativu!

U jeku velikog pritiska, u 73. minuti na ubačaj Coste, Lewandowski je glavom uspio smanjiti na 1:2.

Bavarci su osokoljeni pogotkom krenuli  u potpunu ofenzivu što im se isplatilo u prvoj minuti sudačke nadoknade, kada je Muller glavom poravnao rezultat na 2:2 i odveo utakmicu u produžetke.

Prvi produžetak protekao je dosta mirno i oprezno s obje strane, bez pravih prilika.

Veliki preokret režirao je Thiago Alcantara u 108. minuti, a minutu nakon toga Juventusovu sudbinu zapečatio je mladi Coman, inače igrač Juventusa na posudbi u Bayernu.

Mario Mandžukić imao je veliku priliku u 116. minuti, kada mu je udarac nogom iz blizine obranio Neuer.

BAYERN: Neuer, Lahm, Kimmich, Benatia (46 Bernat), Alaba, Alonso (60 Coman), Douglas Costa, Muller, Vidal, Ribery (101 Thiago), Lewandowski

JUVENTUS: Buffon, Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Evra, Khedira (68 Sturaro), Pogba, Cuadrado (89 Pereyra), Hernanes, Alex Sandro, Morata (72 Mandžukić)

Uzvratna utakmice osmine finala: Bayern - Juventus 4:2 (6:4) (Lewandowski 73, Muller 90+1, Thiago 108, Coman 110/Pogba 5, Cuadrado 28)

* u zagradama je ukupni rezultat

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.