Kako je Bayern očekivao plasman u finale ako je u polufinalu najbolji strijelac bio branič?!

Srijeda, 02. svibnja 2018. 09:05 Napisao  I. V.

Ronaldo i Lewandowski kao da nisu igrali u polufinalu, ali finalistu su kao i obično ipak odlučili gol-igrači, a ne vratari

Karim Benzema postigao dva pogotka kada je najviše trebalo
Karim Benzema postigao dva pogotka kada je najviše trebalo

Real Madrid treći put uzastopno igra finale Lige prvaka, podatak vrijedan iznimnog poštovanja ne mogu umanjiti komentari o načinu igre i suđenju u polufinalnoj utakmici protiv Bayerna.

- Bayern je imao valjda trideset šansi u dvije utakmice i Real je opet nekako uspio proći. Ne igra lijepo, ima sreće, ali iskoristi ponuđeno i ima match-winnera, rekao je Rio Ferdinand, nekada vrhunski stoper, a danas ugledni komentator.

- Teško je prihvatiti ovo. Nakon briljantnog prvog dijela, teško je primiti gol tako rano u drugom poluvremenu, u tako delikatnom trenutku. No, igrali smo dobro, sve što je Real radio bili su napadi iz kontri. Nisam dugo vidio da Bayern igra ovako dobro, a imali smo i neke ozlijeđene igrače. U dvije utakmice smo bili bolja momčad. Razočaran sam, jako razočaran... Mi smo dominirali, oni mogu zahvaliti Navasu što su prošli dalje! Zaslužili smo finale. U prvoj utakmici smo vrlo brzo ostali bez Robbena i Boatenga, otežalo nam je to stvari. Pet igrača iz prvih jedanaest nam nedostaje, utjecalo je to na ishod ove dvije utakmice, ali svi su igrači bili dorasli zadatku, ne tražim isprike, kazao je iskusni Jupp Heynckes.

Kada međusobne igraju mega-momčadi, na kraju uvijek prevagnu nijanse. Na ovako visokoj razini nogometa sve su momčadi u pravilu slično izbalansirane, igraju slično, imaju sličan mentalitet...

Razliku čini individualna klasa gol-igrača, pa su prije polufinalnih utakmica Lige prvaka u središtvu pozornosti bili igrači odluke: Ronaldo (R. Madrid), Lewandowski (Bayern), Salah (Liverpool) i Džeko (Roma).

U drugom polufinalu Salah (dva pogotka, dvije asistencije) je Liverpoolu osigurao veliku prednost uoči uzvrata u Rimu, Džeko je vratio nadu...

Liverpool je favorit protiv Rome zbog fantastične Salahove forme iako je Firminio postigao isto (11) pogodaka u Ligi prvaka, a nije ni Mane (8) daleko...

Polufinalne utakmice između Real Madrida i Bayerna najavljene su kao finale prije finala, a ostaju upamćene po nesvakidašnjem podatku: Ronaldo i Lewandowski nisu postignuli pogodak.

Ronaldo je najbolji strijelac Lige prvaka (15),  a u dvjema utakmicama nije imao izglednu šansu, dok Lewandowski nije iskoristio dvije velike prilike u dvjema utakmicama.

Nisu vratari odlučili tko će igrati u finalu, kao što kaže Heynkens.

Navas je vrhunski branio u Madridu, ali je u Munchenu bio krivac za pogodak (Kimmich). Isto kao što je Ulreich krivac za pogodak u Madridu.

Ronaldo i Lewandowski kao da nisu igrali u polufinalu, ali finalistu su kao i obično ipak odlučili gol-igrači, a ne vratari!

Real Madrid u presudnom trenutku uspio je pronaći unutrašnju rezervu, cijele sezone osporavani Benzema postigao je dva pogotka kada je najviše trebalo.

Prije polufinala Benzema je ove sezone u Ligi prvaka postigao samo dva pogotka, oba u visokoj pobjedi (6:0) protiv skromnog APOEL-a u Nikoziji.

Od četiri pogotka Real Madrida dva je postigao klasični napadač (Benzema), jedan povučeni napadač (Asensio), jedan je postigao branič (Marcelo).

Bayern je objektivno stvorio više šansi u dvjema utakmicama, postigao je tri pogotka (Kimmich 2, James Rodriquez).

 Kako bilo koja momčad može očekivati prolaz u finale Lige prvaka ako je u dvjema polufinalnim utakmicama najbolji strijelac bio branič?!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.