Joselu dvama pogocima u dramatičnoj završnici odveo Real Madrid u finale

Srijeda, 08. svibnja 2024. 23:10 Napisao/la  SC

U 88. minuti najbolji igrač Bayerna traljavo je reagirao, Neueru je ispala lopta koju je Joselu gurnuo u mrežu i izjednačio 

Joselu novi junak Madrida
Joselu novi junak Madrida

José Luis Mato Sanmartín zvani Joselu novi je junak Real Madrida!

Joselu je dvama pogocima u završnici utakmice odveo Real Madrid u finale Lige prvaka, davno otpisani napadač Real Madrida vratio se u Madrid početkom sezone kao ispomoć budući da u rosteru nije bilo klasičnog napadača, u 34. godini ostvario mu se san koji je sanjao dok je igrao za B momčad Real Madrida prije 12 godina!

U 68. minuti Davies je na lijevoj strani ostao jedan na jedan s Mendyjem, namjestio se na udarac desnicom slijeva u kaznenom prostoru i precizno pogodio malu mrežicu na suprotnoj strani - 0:1.

Real Madrid pojačao je pritisak u nastojanju da se vrati u utakmicu i koliko god se od Real Madrida uvijek sve može očekivati, preokret je bio čudesan!

U 88. minuti Vinicius je uputio udarac s 18 metara ravno u Neuera, najbolji igrač Bayerna traljavo je reagirao, loptu mu je ispala iz ruku, Joselu kao da je osjetio što se bi se moglo dogoditi, ispratio je do kraja akciju i samo podmetnuo nogu - 1:1.

Na Santiago Bernabeu nastala je ludnica, igrači Real Madrida krenuli su napadati silovito pod utjecajem adrenalina!

U 91. minuti Rudiger je ubacio slijeva, Joselu je izbjegnuo zaleđe i loptu sa 6 metara skrenuo u mrežu - 2:1

Santiago Bernabeu je eksplodirao, kultni stadion još jednom po tko zna koji put u povijesti svjedočio je događanju Real Madrida u završnici jedne važne utakmice Lige prvaka!

Treba naglasiti da je prema prikazanom u uzvratnoj utakmici Real Madrid apsolutno zaslužio tako dramatični preokret!

Tijekom cijele utakmice Real Madrid je održavao pritisak, posebice je bio raspoložen Vinicius, ali ne toliko koliko je sjajno branio Neuer do 88. minute.

U 13. minuti Vinicius je slijeva u kaznenom prostoru uputio snažno loptu, Neuer je prvo skrenuo loptu u daljnju vratnicu, lopta se odbila od Rodryga u idealnoj poziciji ispred Neuera, koji je vrhunski reagirao i sačuvao mrežu.

Bila je to najbolja prilika Real Madrida na utakmici!

U drugom poluvremenu Neuer je vrhunski reagirao na Vinicusov udarac s 20 metara u 60. minuti, Vinicius je u 82. minuti pogrešno zahvatio loptu kada je ostao sam ispred Neuera.

Bayern je u pokušajima tranzicije tijekom cijele utakmice izgledao nedorečeno iako je bilo puno slobodnog prostora, nije Bayern stvorio ni izglednu priliku, ni Daviesov pogodak nije se dogodio u izglednoj poziciji za pogodak.

REAL MADRID: Lunin, Carvajal, Rüdiger, Nacho, Mendy, Tchouaméni (70 Camavinga), Kroos (70 Modrić), Valverde (81 Joselu), Bellingham (90+9 Militao), Rodrygo (81 Diaz), Vinicius

BAYERN: Neuer, Kimmich, De Ligt, Dier, Mazraoui, Laimer, Pavlović, Sane (76 Kim), Musiala (85 Muller), Gnabry (27 Davies), Kane (85 Chuopo-Moting)

Uzvratna utakmica polufinalna Lige prvaka: Real Madrid - Bayern 2:1 (2:2) (Joselu 88, 90+1/Davies 68)
* u zagradi rezultat prve utakmice