Eusebio Di Francesco: Ako trpim brojne uvrede, onda si mogu i pripisati ovu pobjedu

Srijeda, 11. travnja 2018. 09:51 Napisao/la  SC

Vjerovali smo da možemo osvojiti ovo natjecanje i sada smo u šoku. Ja stojim iza svojih igrača i u potpunosti prihvaćam krivicu za poraz, rekao je trener Barcelone Ernesto Valverde

Eusebio Di Francesco
Eusebio Di Francesco

Roma je eliminirala Barcelonu u četvrtfinalu lige prvaka, u uzvratnoj utakmici rimska momčad na Olimpicu je pobijedila rezultatom 3:0, ostvarila senzacionalni rezultat (4:4) nakon što je prva utakmica završila laganom pobjedom Barcelone 4:1..

- Nakon 4:1 u prvoj utakmici, teško je bilo vjerovati da bismo danas mogli izaći kao pobjednici, ali upravo to smo učinili i to sa stilom. Nije bilo lako vjerovati u prolaz, ali vidjelo se i u porazu protiv Fiorentine prošlog vikenda (0:2) da smo glavama u potpunosti bili u ovoj utakmici. Morali smo paziti da ne primimo gol, u prvoj utakmici smo ih primili četiri iz njihova tri udarca u okvir! Nakon prvog gola smo postali svjesni da imamo šanse i krenuli smo odlučnije prema naprijed što nam se isplatilo. Mogli smo i ranije riješiti pitanje prolaska, stvarno smo bili odlični u svakom pogledu, dapače, ne mogu se sjetiti niti jedne jedine prilike Barcelone u cijeloj utakmici! Vidjelo se koliko su se mučili s našim presingom, ne pamtim lošiju Barcelonu! Ova pobjeda pripada cijeloj momčadi, izborili smo je igrajući kao jedno od prve do zadnje minute, rekao je Edin Džeko, najbolji igrač na utakmici.

- Naravno da Roma vjeruje u finale, a zašto ne bi? Nitko nije vjerovao da možemo doći tako daleko, pa pogledajte što smo postigli. Ako preuzimam krivicu za sve poraze i trpim brojne uvrede i teške riječi na društvenim mrežama, onda si mogu i pripisati ovu pobjedu! Sada smo nagrađeni za sav uloženi trud tijekom sezone, kazao je trener Rome Eusebio Di Francesco.

- Nismo se mogli nositi s njihovim pritiskom, igrali smo točno onako kako su oni htjeli i nismo pronalazili način za uspostavu igre. Teško je sada vršiti analize jer je poraz u ovoj fazi natjecanja prebolan da bismo već sada mogli razmišljati o bilo čemu drugome. Oni su nas jednostavno zaustavili u uspostavi naše igre i učinili nas nemoćnima. Na terenu su bili iskusni igrači od kojih sam očekivao da će biti u stanju riješiti pitanje prolaska. Vjerovali smo da možemo osvojiti ovo natjecanje i sada smo u šoku, a znamo i koliko je ovo bolno za naše navijače. Ja stojim iza svojih igrača i u potpunosti prihvaćam krivicu za poraz, rekao je trener Barcelone Ernesto Valverde.

- Nikada nisam doživio teži poraz kao igrač Barcelone, kratko je rekao Busquets koji dres Barcelone nosi od 2008. godine.

- Nije dan za izjave, ovaj poraz nas sve previše boli. Je li mi ovo bio zadnji nastup u Ligi prvaka? Lako moguće, kazao je Andres Iniesta.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.