FINALIST LIGE PRVAKA Edin Terzić: Nije me briga protiv koga ćemo igrati, ali ako mene pitate, nadam se da će u Madridu biti šest crvenih kartona!

Srijeda, 08. svibnja 2024. 13:43 Napisao/la  SC

Terzić je bio suradnik Slavenu Biliću u West Hamu i Beškitašu, samostalnu karijeru počeo je u Dortmundu

Edin Terzić: Nije me briga protiv koga ćemo igrati, ali ako mene pitate, nadam se da će u Madridu biti šest crvenih kartona!

Edin Terzić ostvario je najveći uspjeh u trenerskoj karijeri, Borussia Dortmund plasirala se u finale Lige prvaka nakon što je dvaput pobijedila PSG istim rezultatom (1:0):

- Znam da u finalu nećemo biti favoriti, nije me briga protiv koga ćemo igrati, ali ako mene pitate, nadam se da će u Madridu biti šest crvenih kartona. Bez obzira na protivnika, bit će teško, ali pokušat ćemo osvojiti Ligu prvaka. U jednoj utakmici je sve moguće, rekao je Terzić.

- Ono što danas osjećam je nešto nestvarno, uspjeli smo, mislim da smo zaslužili doći do finala, suočili smo se s ovom ekipom PSG-a koja ulaže toliko snage i dvaput smo to uspjeli, zahvaljujući timskom radu i uz malo sreće koja nam je malo pomogla. Ponosan sam na momčad, stručni stožer i cijeli klub. Ono što me sada zanima je radost koju osjećamo. Voljeli bismo da smo bili bolji u Bundesligi, naravno. Imamo 26 bodova manje od lidera, to su stvari o kojima nismo razmišljali, ali sada ovo moramo proslaviti. Imali smo uspona i padova, puno loših trenutaka u ligi, ali sezona nije gotova, kazao je Terzić.

Terzić je rođen u BiH, hrvatskog je porijekla, bio je suradnik Slavenu Biliću u West Hamu i Beškitašu, samostalnu karijeru počeo je u Dortmundu, gdje je radio kao pomoćnik i direktor.

Prošle sezone ostao je bez titule prvaka u zadnjem kolu, ove sezone nekoliko je puta bio pred smjenom, da bi na kraju sezone stekao priliku u finalu Lige prvaka promijeniti klupsku povijest.