DEJAN LOVREN

Neće mu vjerovati ni ako osvoji Ligu prvaka

Srijeda, 25. travnja 2018. 11:34 Napisao/la  SC

Lovren  slovi alternativom za Ćorluku i Vidu

Dejan Lovren
Dejan Lovren

Dejan Lovren tijekom utakmice protiv Rome nije dobro reagirao kod Džekina pogotka, hrvatski stoper pogrešno je procijenio let lopte i skočio u prazno.

- Momci su odigrali briljantno, a čak i u završnim minutama kad smo primili golove. Lovren je odigrao na svjetskoj razini, jednu je loptu pogrešno procijenio. Što inače nije problem ako je bek na svome mjestu. Ali Alexander-Arnold nije bio. No, dotad su osvojili sve lopte, kazao je Jurgen Klopp o Lovrenovoj igri.

- Fantastična atmosfera od početka,  pokazali smo ponovo našu kvalitetu. Zadnjih petnaestak minuta smo se borili s kontrolom utakmice, možda je razlog bio umor ili nešto drugo. Teško je objasniti, ali uvjeren sam da možemo ostvariti dobar rezultat u Rimu. Stvorili smo toliko prilika, zabili iz skoro svake. Mislim da nas je bio užitak gledati. Roma se ne boji igrati nogomet, ne boji se suprotstaviti momčadima kao što smo mi, ali možda će njihov pristup u idućoj utakmici biti drugačiji. Ako žele zabiti, opet će morati napasti, ali kao što sam rekao, mi ćemo imati prilika, otići ćemo ondje kao da je rezultat 0:0. Roma je protiv Barcelone pokazala kvalitetu, da vjeruju i da mogu. Ali kao što sam rekao: mi nismo Barcelona, kazao je Lovren i nahvalio Salaha.

- Užitak je igrati s njim. On je tako briljantan čovjek na travnjaku i izvan njega. Samo da ostane zdrav i s njim možemo ispisati povijest, zaključio je Lovren.

Dejan Lovren jedan je od najosporovanijih vrhunskih braniča u povijesti hrvatskog nogometa.

Iako godinama igra nogomet na najvišoj razini, očigledna sklonost neforsiranim pogreškama stalno potiče sumnju u njegove kvalitete.

Kada je Liverpool platio 84 mil. eura Southamptonu,  Virgil Van Dijk postao je najskuplji branič na svijetu.

Većina engleskih medija Lovrenu je tada rezervirala mjesto na klupi, ali hrvatski stoiper igra standardno kvalitetno u momčadi izvjesnog finalista Lige prvaka.

Zanimljiva je situacija u hrvatskoj reprezentaciji uoči nastupa na SP-u u Rusiji.

Iako igra nogomet na višoj razini od svih hrvatskih braniča zajedno, Lovren godinama slovi alternativom za Vedrana Ćorluku i Domagoja Vidu.
 
Ćorluka se još uvijek vraća nakon duže stanke zbog ozljede, Vida ne igra standardno u Bešiktašu, a Lovrenu nitko ne vjeruje taman da osvoji Ligu prvaka.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.