ARSENAL

Mediji i navijači traže smjenu Wengera

Četvrtak, 16. veljače 2017. 09:54 Napisao/la  SC

Debakl u Munchenu bio je kap koja je prelila čašu

Navijači engleskog Arsenala nakon debakla njihovog kluba u gostima kod Bayerna obrušili su se na menadžera Arsena Wengera. Wenger je meta navijača od početka sezone, ali pet komada primljenih u Munchenu od Bayerna su kap koja je prelila čašu.

Igra topnika raspala se nakon izlaska braniča Koscielnya jer su zatim u deset minuta primili čak tri pogotka. U šoku je nakon utakmice bio i sam Wenger koji je otišao sa presice nakon samo tri pitanja što nije njegov običaj. 

Tijekom i nakon utakmice na Twitteru je pod hashtagom #wengerout bilo ne desetke tisuća tvitova u kojima navijači traže Wengerovu ostavku.

Bez obzira na veliku Bayernovu snagu, nedopustivo je za Arsenal da dvije sezone zaredom u Munchenu gubi s po 1:5, a Wenger, koji je sastavio momčad punu osrednjih igrača, najvećim dijelom zato što izvrsni ne žele doći u klub koji se ne bori za trofeje, nego četvrto mjesto Premier League i prolazak skupine Lige prvaka, sve to samo gleda.

Francuskog trenra su cijenili jer je Arsenal uzdignuo u najjače europske klubove. Osvojio je naslov prvaka bez ijednog poraza i vodio jednu od najboljih generacija prošlog desetljeća. No, Arsene Wenger je u zadnjih deset godina s Arsenalom osvojio samo dva FA Cupa. Topnici već sedam godina ispadaju u prvoj rundi nokaut faze Lige prvaka.

Arsenalov stadion Emirates bio je rasprodan za uzvratni susret, ali nakon teškog poraza naglo su se počela oslobađati mjesta za kupnju kada su navijači počeli vraćati ulaznice.

Osim navijača, bijesna je bila i legenda Arsenala Ian Wright koji se na svom Twitteru ne birajući riječi obrušio na Wengera. Wright je drugi najbolji strijelac u povijesti Arsenala sa 185 golova, a od sedam sezona u Arsenalu, čak šest je bio najbolji strijelac kluba i ključni čovjek prilikom osvajanja po jednog naslova prvaka Engleske, Liga kupa i Kupa pobjednika kupova te dva FA Kupa.

I legendarni irski nogometaš Roy Keane nije štedio riječi kritike na račun Arsenala i poraza u Munchenu. 

- Pa što ste uopće očekivali?! Naravno da nisam iznenađen! Zar ste očekivali da takva momčad ode u Munchen i ostvari neki rezultat. Govorio sam o njihovim problemima i ranije. Nedostatak lidera, karaktera, želje, gladi... Oni jednostavno nisu dovoljno dobri za ovu razinu natjecanja. Dakle, nema smisla uopće previše ih kritizirati, jer oni nisu dovoljno dobri. Pa cijela ta momčad ima samo dva pristojna igrača. Svi ostali su prosjek. Kada vidim Kierana Gibbsa s kapetanskom vrpcom, jasno je u kakvom su problemu, poručio je Keane.

Engleski mediji koji su uglavnom bili naklonjeni Wengeru počeli su govoriti o njegovoj smjeni. Najviše mu zamjeraju što svake godine ispada na isti način i što je u četiri poraza od Bayerna svaki put istom igrom pokušao pobijediti dvostruko jaču momčad kojoj takva igra savršeno odgovara.

"Arsenal je vrlo iskusna momčad. Imaju kvalitetu, imaju odličnih igrača, jednostavno je nedopustivo da rano ispadaju svake godine i da ih se ovako gazi. Nešto je krivo. I netko mora odgovarati", piše Daily Mail

Očito da je Wengeru nakon 21 godine u klubu vrijeme za odlazak, no pitanje je vidi li i sam Wenger to? Na njemu je sva odgovornost u klubu te se očekuje da sam povuče odlučujući potez.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.