Arrigo Sacchi: PSG je samo grupa igrača, ideje se u nogometu ne mogu kupiti!

Srijeda, 07. ožujka 2018. 12:28 Napisao/la  SC
Arrigo Sacchi
Arrigo Sacchi

Unai Emery očekivano je na meti kritičara svih razina, dojam je da su treneru PSG-a nakon poraza od Real Madrida dani u Parizu odbrojani:

- Real je nasuprot sebe imao jako slabog protivnika. PSG je samo grupa igrača. Riječ 'igra' je možda apstraktna, teška za objasniti, ali je ona napravila razliku. Ideje se ne mogu kupiti... PSG-u nedostaje jako puno stvari. Emery je dobar trener, ali treba iza sebe imati klub, a igrači moraju slijediti njegove ideje. U Europi je potreban mentalitet, ali i igra. Igra je kao rezultat glazbe i scenarij filma, prokomentirao je talijanski trener Arrigo Sacchi nakon utakmice u Parizu.

Emery naravno odbijao pomisao na ostavku:

- Ne razmišljam sada o tome. Igrači Reala su bili bolji. Mi smo željeli više, ali su nam prvi gol i isključenje ubili sve šanse. Zaslužili su proći dalje. Nije razočaravajuće izgubiti od Reala, ali je razočaravajuće ispasti u osmini finala. Prva je utakmica bila ključna, a mi smo u njoj bili bolji 80 minuta. U uzvratu su oni kontrolirali 60 posto utakmice, a nama naših 40 posto nije bilo dovoljno, kazao je Emery.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.