Liga prvaka: PSG prvi put u povijesti ostvario plasman u finale

Utorak, 18. kolovoza 2020. 23:00 Napisao/la  SC

Iako je njemačka momčad relativno dobro zatvorila Neymara i Mbappea, Razlika u klasi bila je uočljiva u svakom kontaktu s loptom

Liga prvaka: PSG prvi put u povijesti ostvario plasman u finale

Momčad PSG-a plasirala se u finale u kojemu će igrati protv pobjednika utakmice između Bayerna i Lyona.

PSG se prvi put u povijesti plasirao u finale Lige prvaka nakon uvjerljive pobjede (3:0) protiv RB Leipziga.

Iako je njemačka momčad relativno dobro zatvorila dvojicu najopasnijih napadača, Neymara i Mbappea, PSG je lakoćom postigao tri pogotka i ušao u finale.

Razlika u klasi bila je uočljiva u svakom kontaktu s loptom, momčadi PSG-a puno je bilo lakše igrati nakon što je Marquinhos već u 13. minuti skočio nakon prekida i glavom loptu poslao u mrežu.

Nije RB Leipzig bio potpuno bezazalen, stvorila je njemačka momčad nekoliko obećavajućih situacija, tek toliko da popravi slabi dojam zbog igre u obrani.

Za razliku od utakmice protiv Atalante, od prve minute igrali su Mbappe i Di Maria, najbolji igrač pariške momčadi na utakmici.

Pred kraj je ušao oporavljeni Veratti, što znači da će u trener Thomas Tuchel u finalu računati na sve igrače jedne od najskupljih momčadi na svijetu.

Dani Olmo igrao je do odmora.

RB LEIPZIG: Gulacsi, Klostermann (83 Orban), Upamecano, Mukiele, Kampl (64 Adams), Sabitzer, Laimer (62 Halstenberg), Olmo (46 Schick), Nkunku (46 Fosberg), Angelino, Poulsen

PSG: Rico, Bernat, Kimpembe, T. Silva, Kehrer, Herrera (83 Veratti), Marquinhos, Paredes (83 Draxler), Di Maria (87 Sarabia), Mbappe (86 Choupo-Moting), Neymar

Polufinalna utakmica Lige prvaka: RB Leipzig - PSG 0:3 (Marquinhos 13, Di Maria 42, Bernat 56)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.