×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 50

Messi najbolji i kada je u pitanju zarada od nogometa, po sezoni inkasira 33 milijuna eura

Utorak, 20. ožujka 2012. 12:46 Napisao/la 

Barcelonin Argentinac je igrač koji u jednoj sezoni zarađuje najviše u svijetu nogometa, na drugom mjestu je David Beckham, treći je Cristiano Ronaldo

Leo Messi je neokrunjeni kralj. Pogodaka, poteza, asistencija, ali i - zarade. Zapravo, kad je pitanju "novčanik" Argentinac je i službeno na tronu rezerviranom za najbogatijeg profesionalnog nogometaša na svijetu. Prema istraživanju najpopularnijeg svjetskog nogometnog magazina, France Footballa, Leo Messi, napadač Barcelone, po sezoni zaradi nevjerojatna 33 milijuna eura! Godišnji ugovor s Barcelonom jamči mu 10,5 milijuna, na dodatnim bonusima, premijama i ostalim klupskim primanjima na njegov račun sjedne dodatnih 1,5 milijuna €, dok mu sponzorski ugovori jamče čudesnih 21 milijun € svake sezone!

Na drugom mjestu najbogatijih profesionalnih nogometaša svijeta je legendardni David Beckham, sa 31,5 milijuna eura zarade po sezoni, dok je traći Cristiano Ronaldo sa 29,2 milijuna eura godišnjih primanja. Ovim basnoslovnim ciframa srušen je rekord zarade trojice najplaćenijih igrača svijeta, koji ukupno uprihode 93,7 milijuna eura. Do sada je rekord "dražala" 2010. godina u kojoj su trojica najbogatijih zajedno zaradila 93,4 milijuna €. Top 20 svjetskih "nogometnih bogataša" sveukupno u jednoj sezoni imaju zaradu od - 349,3 milijuna eura! Basnoslovni iznosi, koji, iako je većina svjetskih klubova u dugovima do grla, dokazuju kako u nogometu recesija ne postoji. Barem kada su u pitanju najbolji. Pardon, najbogatiji.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.